Вхiд на сайт
Авторизацiя

За грошима українців хочуть стежити по-новому: з більшої суми

За грошима українців хочуть стежити по-новому: з більшої суми
Глава Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пропонує збільшити граничне значення для фінансових операцій, які підлягають обов’язковому фінмоніторингу, до 500 тис. грн.

Відповідні зміни містяться в непрофільному законопроекті №7183-1 «Про стимулювання ринку криптовалют і їх похідних в Україні», який був зареєстрований у Верховній Раді 10 жовтня.

Зокрема, в V розділі проекту він пропонує змінити норми закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом або фінансуванню тероризму».

Крім того, депутат запропонував переглянути і граничне значення операцій, за якими банки повинні проводити верифікацію та ідентифікацію клієнтів при проведенні фінансових операцій. Його автор пропонує збільшити відразу в 10 разів. Таким чином, в разі прийняття норми, без паспорта в касі банку можна буде провести операції на суму до 150 тис. (зараз – 15 тис).

Нагадаємо, що в кінці вересня про намір збільшити поріг операцій з фінмоніторингу заявили чиновники Нацбанку. Так, директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза ​​повідомляв пресі, що НБУ разом з Мінфіном та Державною службою фінансового моніторингу готують законопроект, згідно з яким поріг може бути збільшений удвічі – до 300 тис. грн.

Фінансисти ініціативи законодавців гаряче підтримують, вважаючи, що нинішній ліміт морально застарів, адже він не переглядався вже 15 років.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: