Вхiд на сайт
Авторизацiя

П'ять популярних, але непотрібних способів профілактики грипу

П'ять популярних, але непотрібних способів профілактики грипу
В епідеміологічному сезоні 2017-2018 жителів України атакуватимуть відразу три штами грипу – "Гонконг", "Брісбен" і "Мічиган". Існує багато способів боротьби з вірусами. Однак медики попереджають, що багато звичних для нас заходи захисту від грипу можуть елементарно не працювати. У гіршому випадку вони навіть здатні нашкодити.

Медична маска
Вона допоможе, якщо на вулиці або в магазині ви говорите з людиною, яка є переносником вірус грипу. Якщо ж ви прийшли до офісу, де ваш колега з симптомами хвороби перебуває без маски, то і вам надягати її марно – в повітрі приміщення вже достатня кількість вірусних частинок. Фільтруюча здатність медичної маски дуже низька, і вона не може служити "очищувачем повітря", яке ви вдихаєте.

Противірусні препарати
Ліків від грипу, як таких, не існує. Всі препарати від грипу, які ви можете придбати в аптеці, не мають доведеної ефективності в лікуванні, і більшість з них не продається в США і Європі. Проте, противірусні препарати активно призначаються для профілактики і лікування грипу. Деякі з них не тільки неефективні, але й можуть призвести до небажаних побічних дій. Найнебезпечніші в самостійному застосуванні стимулятори вироблення інтерферону та імуностимулятори. Перші можуть призвести до злоякісної гіпертермії, другі – до аутоімунного захворювання.

Алкоголь
Якщо ви думаєте, що порція алкоголю щодня стане профілактикою грипу – ви помиляєтеся. Дезінфекції в сенсі можливості попередити грип за допомогою алкоголю бути не може. Вірус проникає всередину організму і паразитує в клітинах всіх тканин. Алкоголь потрапляє до крові уже в частково переробленому вигляді і не має в цей момент дезінфікуючих властивостей. А ось знизити імунітет за допомогою алкоголю дуже легко: якщо в період епідемії грипу ви регулярно вживатимете алкоголь, то ризик захворіти на грип буде вище.

Щеплення
Не дивуйтеся, але щеплення від грипу також може бути неефективним і навіть здатне нашкодити. Якщо вакцинація від грипу була проведена не пізніше, ніж за 6 тижнів до епідемії (потрапляння вірусу грипу до організму), то її ефективність максимальна. Сьогодні щеплення від грипу є найефективнішим засобом профілактики.

Неправильна вакцинація – це щеплення від грипу в період епідемії або напередодні. В цьому випадку антитіла не встигнуть виробитися, а імунітет вже буде зайнятий вірусом грипу з вакцини. І коли людина зіткнеться з диким вірусом грипу, то дати йому гідну відсіч не вийде. У цьому випадку симптоми хвороби можуть бути виражені сильніше і навіть вилитися в ускладнення.

Оксолінова мазь

Це найпростіший спосіб попередити грип, але застосовувати його потрібно зі знанням справи. За правилами, оксолінову мазь наносять на слизову носових ходів на максимальну площу, ватною паличкою. Але через 2 години ви повинні прибрати чистою ватною паличкою відпрацьовану мазь з осілими на неї вірусами і нанести новий шар.

Якщо ви не приберете з носа мазь, на якій осіли віруси, то це може привести тільки до вигідніших умов для приєднання їх до слизової. Другим підводним каменем може стати неправильне нанесення оксолінової мазі: багато хто просто змащують ніс на вході, не просуваючи ватяну паличку глибше до ніздрі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: