Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лісівники розповіли про порядок збору грибів на Закарпатті (ВІДЕО)

Лісівники розповіли про порядок збору грибів на Закарпатті (ВІДЕО)
На Закарпатті триває сезон тихого полювання. Особливо у Рахівському, Тячівському та Міжгірському районах по гриби в ліси рушають цілими селами. І всі, хто йде по гриби - приносить рясні врожаї. Хтось йде в ліс по гриби аби зібрати собі їх додому, посушити або закласти на зиму, а хтось - на продаж. І спеціально для підприємців щорічно встановлюється норма збору лісових ласощів.

Так розпорядженням голови облдержадміністрації, погоджено ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань і в 2017 році, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Для кожного лісового господарства області визначені окремі ліміти. Краяни зможуть заготовити продукцію, а потім продати у спеціальних пунктах прийому.

Найбільше грибів можна зібрати в Хустському (300 тонн) та Березнянському районах (140), а найменше - в Берегівському та Ужгородському (по 250 кілограмів).

Раціональне використання лісових ресурсів місцевого значення потребує регулювання, що в свою чергу забезпечить надходження коштів від сплати нормативних зборів до місцевих бюджетів.

Про порядок видачі лімітів і офіційний збір грибів розповів директор Міжгірського лісового господарства Іван Барна:

- Підприємець звертається до нас, лісівників, адже у нас є ліміти на використання лісових ресурсів у вигляді збору грибів. Ми виписуємо лісові квитки, плату за кілограм затверджують депутати та голова районної ради. І ці кошти потрапляють до місцевих бюджетів. Поки що в Міжгірський держлісгосп ажіотажу з виписки квитків на збір грибів не було. Щодо жителів місцевих сіл, то для людей немає ніякого контролю, хто скільки хоче, стільки збирає.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: