Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вітамін Е: чому він особливо потрібен восени

Вітамін Е: чому він особливо потрібен восени
Жиророзчинний вітамін Е відомий як один з найкращих антиоксидантів

Осінь – час, коли наш організм запасається поживними речовинами перед настанням холодів. Осіння вітамінізація служить профілактикою застуд і депресії. Але проблема в тому, що заздалегідь вітамін Е накопичити не можна, тому потрібно постійно його приймати для поповнення добової норми.

Дефіцит вітаміну Е (токоферолу) зазвичай проявляється у вигляді ослабленого волосся, ламких нігтів, пігментних плям на шкірі і землистого кольору обличчя. Також можуть з'явитися дратівливість, швидка стомлюваність, низький тонус і проблеми з репродуктивною системою.

Де можна знайти вітамін Е

Вітамін Е є в злаках, зелених листових овочах, бобових, волоських горіхах і мигдалі. Також його можна добути з яблук, слив, кавунів, динь, чорноплідної горобини.

Вітамін Е в достатку міститься в рослинних оліях (соняшниковій, лляній, кукурудзяній, оливковій, мигдальній). Крім використання рослинних олій при приготуванні їжі, необхідно вживати 1 столову ложку свіжої рослинної олії на день.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: