Вхiд на сайт
Авторизацiя

Євроінтеграція, закон про освіту, транспортне сполучення Закарпаття: Михайло Рівіс прокоментував актуальні питання

Євроінтеграція, закон про освіту, транспортне сполучення Закарпаття: Михайло Рівіс прокоментував актуальні питання
Сьогодні, 22 вересня, в Ужгородському прес-клубі голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс зустрівся з журналістами, щоб відповісти на актуальні питання стосовно роботи облради, обговорити міжнародні проекти тощо.

Присутніми на прес-конференції були не тільки медівники краю, а й делегація журналістів з інших семи областей України, які приїхали на Закарпаття в рамках прес-туру.

За словами Михайла Рівіса, облрада разом з облдержадміністрацією працюють задля максимального залучення іноземних інвестицій.
«Стараємося розвивати край так, щоб він був цікавим для закордонного інвестора. Я переконаний, що євроінтеграцію не треба впроваджувати насильно, треба інформувати, щоб населення розуміло і прагнуло змін», - додав очільник обласної ради.

Медійники-гості запитували очільника Закарпатської облради й про транспортне сполучення краю з іншими регіонами.

«Туристичне господарство Закарпаття страждає від того, що є проблеми з кордонами, які зараз перевантажені, а також дорогами. До цього додається те, що єдиний гірський аеропорт закритий, а також не їздить на Закарпаття швидкісний потяг Інтерсіті. Але ми працюємо над цим. Зокрема, весною запрацює Бескидський тунель, який збільшить у кілька разів графік поїздів. Після цього розбудовуватимемо колію», - каже Михайло Рівіс.

За його словами, це дасть змогу не тільки залучити більше туристів з інших областей, а й з-за кордону.
«Також ми працюємо над відновленням роботи Ужгородського аеропорту. Проводимо переговори з англійською компанією, яка вже відновила аеропорт у Дебрецені», - коментує Михайло Рівіс.

Голова ради розповів, що наразі ініціюють і розбудову траси Лісабон-Київ. Наступного місяця анонсоване відкриття угорської частини дороги. Згідно з міжурядовою угодою, шлях проходитиме між Міжгірщиною й Воловеччиною, що дасть змогу водіям значно скоротити відстань до Києва.

Серед позитивів роботи вищих державних структур – і відбудова закарпатського туристичного табору «Арніка», куди запрошують дітей із Луганщини та Донеччини.

Говорили на прес-конференції й про децентралізацію.

«Громади створюються, але плану їх об’єднання на Закарпатті не існує. Бо навіть наявні втрачають спроможність, як тільки зникає держфінансування. Тому доопрацьовується проектно-перспективний план. Після того, як він буде готовий, зможемо його розглянути на сесії обласної ради», - каже Михайло Рівіс.

Звичайно, не обійшла увага журналістів і реакцію обласної ради на новий Закон України «Про освіту». «Зверненню до Президента України передувало спілкування з міністрами закордонних справ Угорщини, Румунії, Болгарії, Словаччини. Хочу зауважити, що Закарпатська обласна рада не просила ветувати закон, як пишуть деякі ЗМІ. Ми просили відправити його на експертизу Венеціанській комісії, щоб у випадку порушень були внесені правки», - зауважив Михайло Рівіс.

Також він анонсував і важливий соціальний проект, який реалізують у рамках співпраці з польськими партнерами, – створення туберкульозної лікарні на Тячівщині.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: