Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді презентували виставку "Межа"

В Ужгороді презентували виставку "Межа"
Виставку «Межа Сходу&Заходу очима митців» презентували сьогодні в Ужгороді у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка. Свої роботи представили українські митці – Альбіна Ялоза, Анна Кахіані, Даня Ковач, Даша Подольцева, Oleksandr McQuartz, Алевтина Кахідзе, творчий дует "Krolikowski Art", група "ТхТ" (Валерія Тарасенко, Станіслав Толкачов та Олександра Халепа).

Кожен із них дав свої відповіді на запитання та відобразив своє бачення поняття "межа" у мистецьких творах, намагаючись знайти точки дотику між Сходом та Заходом України.

За словами Жені Кулеби – куратора проекту «Межа», керівниці ГО «Місто-сад», ідея виникла у швидкісному потязі з Києва до Слов’янська.

«Проект «Межа» і про фізичні, і про внутрішні кордони, стереотипи, обмеження, сприйняття людьми в першу чергу себе. Ми запросили митців зі всієї України, це був відкритий конкурс. Вони досліджували два міста – Ужгород та Слов’янськ, жили там, багато спілкувалися із жителями, відвідували різні культурно-мистецькі місця і в результаті таких подорожей, занурення у місцевий контекст з’явився цей проект».

Оглянув роботи та поспілкувався із куратором проекту «Межа» заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак. Він відзначив важливість подібних заходів та запевнив, що міська влада готова у подальшому підтримувати подібні ініціативи.

Проект здійснюється Громадською організацією «Місто-сад» за підтримки Програмної ініціативи Громадські ініціативи нової України Міжнародного фонду «Відродження».

Про це повідомляють в Ужгородській міській раді.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: