Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородська вчителька потрапила в 5-ку кращих педагогів України

Ужгородська вчителька потрапила в 5-ку кращих педагогів України

Учителька Вікторія Биркович з обласного центру Закарпаття потрапила в топ-5 найкращих вчителів України. Результати конкурсу у прямому ефірі оголосили в ТСН.

Обирали п'ятірку найкращих із 20 вчителів, і особливо відзначали проактивність педагогів та їхню здатність до впровадження нових стандартів освіти, яка має бути і цікава, і інтерактивна.

Серед топ-5 – і ужгородка, яка продовжить змагатися в національному конкурсі Global Teacher Prize Ukraine, який, своєю чергою, визначає учасника для всесвітнього «чемпіонату». Фінал престижного конкурсу в Україні відбудеться 7 жовтня, а за тим буде власне супер-фінал, який визначить найкращого вчителя світу, котрий отримає мільйон доларів. Саме такою є нагорода Global Teacher Prize, яку ще називають «Нобелівською премією для вчителів».

А тим часом у рамках змагання в державі стартує конкурс "Народний вчитель України", ніби як змагання за "приз глядацьких симпатій". Вболіваємо за ужгородку! І голосуймо! А за процесом конкурсу стежмо на сторінці проекту.

Вікторія Биркович – вчителька початкових класів Ужгородського економічного ліцею (школа №9), яка втілила свою мрію працювати саме за таким фахом.

ТСН інформує, що Міжнародну премію Global Teacher Prize 2014 року заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Її мета – знайти найкращих учителів-новаторів з усього світу та відзначити переможця нагородою в 1 000 000 доларів.

2015 року найкращою викладачкою на планеті визнали американку Ненсі Етвелл, яка запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. А 2017 року переможницею стала Меггі Макдоннел, яка боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.

Навесні цього року громадська спілка "Освіторія" організувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine, мета якої не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя. Переможець отримає 100 000 гривень, всебічну підтримку в заповненні заявки на світовий етап конкурсу та разом із п'ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де й назвуть ім'я кращого вчителя у світі. Топ-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від "Освіторії".

Організатори премії отримали 632 заявки та 2500 номінацій з усіх областей України і вже обрали топ-20 педагогів-новаторів, які змінюють життя дітей та систему освіти зсередини. Вони продовжать боротьбу за престижну вчительську премію у фіналі, який відбудеться в Одесі. Журі протягом трьох днів (16-18 вересня) буде оцінювати учасників "у дії", обере топ-5, а серед них — переможця, ім'я якого назвуть 7 жовтня.

Голосування за покликанням ТУТ.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: