Вхiд на сайт
Авторизацiя

Міжнародний туристичний тиждень на Закарпатті: подробиці від організаторів

Міжнародний туристичний тиждень на Закарпатті: подробиці від організаторів
Про старт та особливості проведення міжнародного туристичного тижня на Закарпатті представникам місцевих засобів масової інформації розповіли директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман та президент ГС «Регіональна туристична організація Закарпаття» Федір Шандор.

Традиційно тематичні заходи проводять напередодні Міжнародного дня туризму, який святкують 27 вересня. З цієї нагоди Закарпатська обласна адміністрація та Закарпатська обласна рада організовують чимало цікавинок.

Зокрема, буде відзначено кращі туристичні підприємства та організаторів туризму на Закарпатті, найбільш туристичні території (за цьогорічними результатами моніторингу), а також наймасовіший фестиваль, що активно збирає гостей не тільки з усієї України, а й закордоння.

Читайте також: Наступного місяця на Закарпатті з’явиться півсотні професійних екскурсоводів

Основні заходи міжнародного туристичного тижня відбуватимуться в Ужгороді, в історико-культурному центрі «Совине гніздо».

19 вересня
проведуть конференцію, на якій обговорять створення в обласному центрі Закарпаття офісу сталого розвитку туризму в Карпатах.
20-21 вересня відбудеться презентація «пізнавально-інформаційного туру «Чеський туристичний маршрут» для представників майже десятка туроператорів Чеської Республіки.
22-23 вересня в Ужгороді проведуть Міжнародну виставку «ТурЄвроцентр Закарпаття», до якої долучаться понад півсотні учасників з України та 4-х країн-сусідів.
27 вересня в Закарпатській ОДА ознаками облради та адміністрації нагородять кращих фахівців у галузі туризму. Найкращих обиратимуть у номінаціях «Кращий туристичний район», «Наймасовіший туристичний фестиваль», «Найкращий туроператор» тощо.

Федір Шандор зауважив, що основна мета нещодавно створеної «Регіональної туристичної організації Закарпаття» – покращення туристичної інфраструктури: «Акцент робимо на учасниках внутрішнього туризму, адже він на Закарпатті не сезонний, а цілорічний».

Туризмознавець додав, що, за статистикою, від початку року на Закарпатті зафіксували 411 фестивалів, які вже відбулися: і гастрономічні, і спортивні, і мистецькі… Проте сфера туризму краю багатий потенціал, тож ідейних краян запрошують до обговорення.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: