Вхiд на сайт
Авторизацiя

Наступного місяця на Закарпатті з’явиться півсотні професійних екскурсоводів

Наступного місяця на Закарпатті з’явиться півсотні професійних екскурсоводів
Про це на прес-конференції з нагоди міжнародного туристичного тижня повідомили журналістам директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман та президент ГС «Регіональна туристична організація Закарпаття» Федір Шандор.

Нещодавно на базі Мукачівського державного університету розпочалися курси екскурсоводів. Подібні планують запровадити і при УжНУ. Уже до кінця жовтня фахівці отримають посвідчення європейського зразка, які діятимуть не тільки на території України, а й за кордоном.

«На Закарпатті є проблема з екскурсоводами, які, маючи транспорт та перевозячи туристів, непрофесійно проводять екскурсії. А потім, буває, після цього гості краю не мають бажання повертатися сюди чи рекомендувати місцевість іншим. Ми можемо зробити відмінну дорогу, наприклад, на Синевир, але, якщо екскурсовод залишає осад, враження про Закарпаття може спотворитися. Тому питання популяризації туризму є комплексним», - зауважив Денис Ман.

За словами Федора Шандора, раз на місяць планують проводити відкриті екскурсії, яким в Ужгороді цьогоріч виповниться 5 років. Такі заходи активно поширюють і в інших містах Закарпаття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний туристичний тиждень на Закарпатті: подробиці від організаторів

Туризмознавці анонсували ряд проектів. Зокрема, протягом наступних 2-х років на Закарпатті з’явиться туристично-рекреаційний комплексний об’єкт в селі Іза Хустського району, у якому діятиме й музей лозоплетіння.

Важливим є й те, що до кінця року презентують новий туристичний сайт Закарпаття, який об’єднуватиме всі наявні туристичні майданчики. Це буде об’єктом співпраці обласної влади та ГС «Регіональна туристична організація Закарпаття».

Вперше в Україні саме на Закарпатті створять і реєстр екскурсоводів.

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: