Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль вважає, що у прийнятий Верховною радою освітній закон слід внести одну правку

Москаль вважає, що у прийнятий Верховною радою освітній закон слід внести одну правку
На думку очільника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, у прийнятий Верховною радою освітній закон слід внести лише одну правку – дія закону не поширюється на мови країн Євросоюзу.

– Жодна з мов країн Євросоюзу, яка є рідною для національних меншин, що проживають в Україні, не становить загрози для функціонування української мови як державної, – заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Україна обрала курс на Євроінтеграцію, Закон про держслужбу чітко вказує, що з 1 травня 2018 року всі претенденти на посаду держслужбовця категорії «А» мають вільно володіти англійською або однією з мов Ради Європи (до складу якої входять 47 країн).

Прийнятий Верховною Радою України освітній закон, який спрямований на захист української мови через домінування в багатьох сферах життя російської, може посварити Україну з її сусідами – членами країн Євросоюзу, які підтримують нашу країну в євроінтеграційних процесах і виступають проти агресії Росії на Донбасі.

Щоб не допустити цього, в освітній закон слід внести лише одну правку – дія закону не поширюється на мови країн Євросоюзу.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: