Вхiд на сайт
Авторизацiя

Від яких продуктів ще більше хочеться їсти

Від яких продуктів ще більше хочеться їсти
Якщо ви дбаєте про фігуру, раз і назавжди відмовтеся від деяких продуктів

Найбільш шкідливі для здоров'я чіпси і крекери. Вони містять величезну кількість солі (в маленькій пачці може міститися близько одного грама при рекомендованій денній нормі споживання в п'ять).

Зрозуміло, з'ївши стільки солі, ви незабаром захочете пити. А відчуття спраги ми часто помилково приймаємо за голод. Крім того, в чіпсах і крекерах, як правило, немає ні білків, ні клітковини. Все, що ви отримаєте в результаті такого перекусу, – це зайві калорії і прості вуглеводи, які моментально засвоюються, викликаючи різкі перепади рівня цукру в крові і провокуючи почуття голоду.

Рішення: приготуйте в духовці або мікрохвильовій печі домашні чіпси з картоплі, батату, яблук або моркви. Замість солі і цукру використовуйте трави – розмарин, базилік, чебрець, корицю.

Які ще продукти потрібно виключити з раціону:

Дієтична кола

Вплив на організм напоїв з штучними цукрозамінниками – питання досить спірне. Є дослідження, які підтверджують, що дієтична кола дозволяє скинути вагу. Але існують і докази того, що замінники цукру провокують почуття голоду. Штучні підсолоджувачі впливають на ділянки головного мозку, які відповідають за смакові відчуття, і обманюють організм: ваше тіло готується отримати цукор, але не отримує його. В результаті задоволення немає і ви як і раніше хочете чогось солоденького.

Рішення
Якщо ви не уявляєте собі щасливого життя без коли, не перевищуйте денну норму в 200 мл. Краще випивати склянку газованої води після обіду, коли ви ситі і вам простіше відмовитися від добавки. Крім того, до вечора ще далеко, а значить, кофеїн не завадить вам як слід виспатися.

Батончики

Як і дієтична кола, енергетичні батончики зазвичай солодкі на смак, але при цьому не дають організму реального цукру.

Рішення
Обирайте батончики, в яких основним інгредієнтом є корисний натуральний продукт – наприклад, вівсяні пластівці і мигдаль. Крім того, зверніть увагу на інші складові: в хорошому батончику має бути не менше трьох грамів клітковини і трьох грамів білка. І пам'ятайте, що в будь-якому перекусі має бути не більше 200 ккал.

Фруктовий сік

Не будуйте ілюзій: навіть якщо на упаковці написано "без цукру", фруктовий сік завжди містить підсолоджувачі. І якщо ви за один раз випиваєте 2-3 склянки, то рівень глюкози в крові стрімко піднімається, а потім так само стрімко падає, викликаючи сильний напад голоду.

Рішення
З'їжте цілий фрукт, і ваш організм отримає клітковину – цінні харчові волокна, які гарантують хороше перетравлення їжі та дають довге відчуття ситості. А щоб підсилити ефект, додайте в перекус білок. Наприклад, з'їжте яблуко і 20 грамів сиру або грушу і дві чайних ложки горіхового масла.

Макарони з борошна вищого сорту

Борошно вищого сорту очищене практично від усіх корисних поживних речовин, і все, що воно дає вашому організму це прості вуглеводи і порожні калорії. А значить, якою б великою не була порція макаронів, ви дуже швидко знову захочете їсти.

Рішення
Віддавайте перевагу пасті, яка зроблена на основі борошна з твердих сортів пшениці. І завжди їжте макарони з овочами – кабачками, помідорами, солодким перцем.

Суші

З точки зору дієтології, у знаменитої страви японської кухні відразу два серйозні недоліки. По-перше, суші готують з білого рису, в якому зовсім немає клітковини. По-друге, соєвий соус належить до категорії тих надто солоних продуктів, які викликають сильне почуття спраги. Як ми вже говорили, спрагу людина часто сприймає за голод. Ще одна проблема: при відносно невеликому обсязі порцій суші дуже калорійні. Один рол може містити 400-500 калорій, а мало хто з нас обмежується лише одним.

Рішення
Якщо ви вирішили побалувати себе стравами японської кухні, почніть з місо-супу і салату – калорій в цих стравах трохи, але при цьому вони досить ситні. В якості основної страви замовте всього один рол і зведіть до мінімуму кількість соєвого соусу.

Алкогольні коктейлі

По-перше, алкоголь уповільнює реакцію і заважає вам контролювати себе, а значить, стежити за кількістю з'їденого буде проблематично. По-друге, алкоголь сприяє обезводненню організму і знижує рівень цукру в крові. А значить, чим більше ви п'єте, тим сильніше хочете їсти.

Рішення
Намагайтеся уникати солодких алкогольних напоїв. Дотримуйтеся золотого правила: на кожну склянку коктейлю випивайте склянку мінеральної води – це допоможе уникнути зневоднення. І останнє: ніколи не пийте на голодний шлунок. Перед початком вечірки з коктейлями з'їжте що-небудь, багате клітковиною і білками. Наприклад, жменю горіхів, яблуко або натуральний йогурт.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: