Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну прийдуть відразу три штами грипу, один з них - підвид "свинячого"

В Україну прийдуть відразу три штами грипу, один з них - підвид "свинячого"
Київська міська державна адміністрація прогнозує циркуляцію 3 штамів грипу в епідемічному сезоні захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції 2017/2018. Про це сказано в повідомленні Київміськадміністрації, передають Українські Новини.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в епідемічному сезоні захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції 2017/2018 в Україні очікується три штами грипу: "Гонконг", "Брісбен" і новий для України штам "Мічиган".

"Торік грип типу А (H1N1), до якого належить і штам "Мічиган", циркулював на дуже низькому рівні. Але, незважаючи на "неагресивність" штаму, медики вважають, що цього року епідемії грипу вже не уникнути", - сказано в повідомленні з посиланням на заступника голови відомства Миколу Поворозника.

З його слів, багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання в здорових осіб, а також низький відсоток охоплення вакцинацією населення на тлі погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дають всі підстави прогнозувати зростання кількості хворих до 14%.

"Оскільки вірус "Мічиган" є підвидом "свинячого" грипу, то він має схожі ознаки захворювання. Його інкубаційний період становить 4-7 днів. Грип "Мічиган" вирізняється важким перебігом з великою ймовірністю виникнення ускладнень", - сказав Поворозник.

У хворих спостерігається підвищення температури до 38,7 - 40 градусів, що залишається високою протягом трьох і більше діб.

Також у хворих може спостерігатися головний біль, ломота або біль у суглобах, м'язах, сонливість, слабкість, відмова від їжі, кашель без відходження мокротиння, рясне виділення поту, сухість слизистих оболонок рота, носа, носоглотки.

Під час прогресування грипу стан хворого може ускладнюватися через розвиток пневмонії (первинної, вторинної або змішаної), серозного менінгіту, енцефаліту.

Під час зараження вірусом грипу "Мічиган" ускладнення розвиваються досить швидко й протікають складно.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: