Вхiд на сайт
Авторизацiя

Батьки закликали чиновників не псувати 1 вересня: хто з політиків збирається відвідати школу

Батьки закликали чиновників не псувати 1 вересня: хто з політиків збирається відвідати школу
Відвідування чиновниками шкіл 1 вересня підживлює радянську традицію "лінійок". Подекуди, очікуючи на приїзд політика, дітям доводиться годинами стояти під палючим сонцем, а потім вислуховувати їхні бюрократичні промови. Тож співголова громадської організації "Батьки SOS" Олена Парфьонова закликала посадовців не приїжджати до шкіл на День знань.

На її заклик у Фейсбуці відреагувало багато однодумців: пост сподобався чотирьом тисячам користувачів.

Проте лідер Радикальної партії Олег Ляшко написав, що "на 1 вересня в школу піде, як і раніше", тому що його дочка ще школярка.

А от голова Волинської ОДА Володимир Гунчик відповів на допис, що його підлеглі братимуть участь у шкільних святах. І порадив тим, кому не подобається рішення чиновників, оскаржувати його в суді.

Це доводить, що політики й посадовці сприймають урочистий приїзд до школи на День знань як спосіб попіаритись і не зважають на те, що це, окрім незручностей для дітей, ще й коштує грошей батькам, адже школу у таких випадках прикрашають "щедріше", каже Парфьонова.

Прес-секретар Володимира Гройсмана Олександр Мельничук повідомив, що прем'єр-міністр планує відвідати одну чи кілька шкіл 1 вересня, проте на момент розмови графік лише формувався, і речник не коментував деталей.

Натомість Марина Сорока, прес-секретар Юлії Тимошенко, сказала, що у неї немає інформації про плани лідера "Батьківщини" їхати в якусь школу 1 вересня, проте "зазвичай вона такого не робить".

Планує бути на святі 1 вересня у якійсь зі шкіл і мер Києва Віталій Кличко. "Планується ще. Він із Гройсманом поїде", – зазначили у прес-службі КМДА.

Чи є якісь правила й закони, які визначають, як має відбуватись свято першого дзвоника? Все залежить від бачення директора освітнього закладу, а от Міністерство освіти та науки відзначання 1 вересня не регулює. Про це сказав Радіо Свобода очільник департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич також не омине освітніх закладів 1 вересня, каже він.

"Зараз розглядаються різні варіанти участі міністра разом із президентом або прем’єром. У таких заходах, звичайно, що керівники міністерства також братимуть участь", – додав він.

Є заклади, які й без підказок "згори" намагаються змінювати традиційні святкування 1 вересня.

Джерело: Радіо Свобода


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: