Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рейтинг армій світу: Україна у топ-30

Рейтинг армій світу: Україна у топ-30


Міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, в 2017 році помістила Україну на 30 місце, між Швецією і М'янмою, з показником 0.5664 (ідеальний показник 0).

Перше місце вже не перший раз зайняла армія США, друге – Росія.

У першу десятку, як ми бачимо, так само увійшли Великобританія, Японія, Туреччина, Німеччина і Єгипет.
Рейтинг армій світу: Україна у топ-30


Для створення рейтингу кращих армій світу компанія Global Firepower провела дуже складне дослідження. Враховувалося більш 50 різних факторів, при тому, що були, як і бонусні бали, так і штрафні. Наприклад, якщо країна не має виходу до моря, відсутність флоту не враховувалося, як мінус. А от якщо у країни є морське узбережжя, а флот слабкий – то були нараховані штрафні бали. Так само, ядерна зброя не враховувалося, але це не точно. Тому що країни, у яких є ядерний арсенал, отримували бонусні бали.

Рейтинг армій світу: Україна у топ-30


Також додаткові бали отримували країни, які є членами НАТО.

Рейтинг кращих армій світу складався усього з 133 країн, включаючи Україну. Якщо дивитися по країнам сусідам, то ми займаємо 3 місце. Перед нами розташувалися, як ми вже говорили, Росія – 2 місце, і Польща – 19 місце. Зате можна пишатися тим, що всі інші країни, крім Молдови, яка не потрапила в рейтинг взагалі, опинилися позаду України. Румунія на 42-му місці, Білорусь – на 49-му, Угорщина-на 63-му, а Словаччина – на 74-м.

Рейтинг армій світу: Україна у топ-30


Якщо подивитися на основні показники армій, то Україна поступається Росії за всіма параметрами. Але ми випереджаємо Польщу за розміром армії, резерву, кількістю танків, бронетранспортерів і артилерії, але сильно поступаємося за розмірами флоту і авіації.

Так само, якщо подивитися рейтинг артилерійської сили країн, то ми займаємо 10 місце.
Рейтинг армій світу: Україна у топ-30



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: