Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"

На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
Закарпатська поліція запустила нове програмне забезпечення, яке значно спростить комунікацію з громадянами. Додаток «Поліція 102» презентував особисто начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин.

Сьогодні, 23 серпня, поліція презентувала багатофункціональне нове програмне забезпечення, яке спростить спілкування правоохоронців та громади. Його розробляли та тестували на території області більше місяця. Офіційний запуск додатку «Поліція 102» відбувся в ГУНП в Закарпатській області, його представив особисто начальник поліції краю Роман Стефанишин. Крім цього, на презентації був очільник поліції Донеччини Віталій Невгад, щоправда, його присутність забезпечувалася в режимі «телемосту» з Маріуполем.

Роман Стефанишин наголосив, що даний мобільний додаток добре зарекомендував себе на Донеччині та відсьогодні доступний і на території Закарпаття.
«Додаток запущено спільно з донецькими колегами в рамках програми «Схід і Захід разом». Робота програмного забезпечення працює згідно з чинним законодавством, а сам додаток є власністю Національної поліції України», – розповів Роман Стефанишин.

Заступник начальника управління інформаційної підтримки та координації поліції «102» ГУНП в Донецькій області Денис Пефтієв, який на даний момент перебуває на Закарпатті та очолює групу спеціалістів, що тестує додаток, розповів про всі його переваги. Правоохоронець розпочав з того, що «Поліція 102» є абсолютно безкоштовним додатком, який без проблем можна знайти у «Play маркет» та «App Store». Заповнення анкети, за словами Дениса Пефтієва, є простим, а після цього програмне забезпечення можна одразу використовувати.

«Поліція 102» в першу чергу є швидким повідомленням про правопорушення. Додаток дає можливість поліції відстежити місцезнаходження заявника та максимально оперативно відреагувати на виклик, крім цього, власник такої програми може сфотографувати правопорушника і одразу переслати світлину правоохоронцям. Програму можна використовувати і для перевірки номерів автомобіля: просто запустити її та долучити фото номерів транспортного засобу. Вона одразу повідомить, якщо машину було викрадено. Всі ті, хто встановив новинку на смартфон, зможуть використовувати її переваги у власних інтересах, а саме встановити територію можливих переміщень своєї дитини. Програма одразу повідомить батькам, якщо діти задумають прогуляти школу чи піти в заборонені для них місця. При цьому стежити за переміщенням своїх дітей можна буде без інформування про це поліції.

Після пояснення теорії працівники поліції перейшли до практики: в режимі реального часу було змодельовано ситуацію викрадення дитини. Дівчинку, яка мала на телефоні додаток «Поліція 102», посадили у невідому для неї машину, вона натиснула «тривожну кнопку». Від отримання сигналу і до затримання патрульними підозрюваного пройшли лічені хвилини.

Начальник ГУНП в Донецькій області Віталій Невгад розповів, що на території їх обслуговування цією програмою активно користуються дві тисячі людей. Правоохоронець наголосив, що робота над додатком ведеться постійно і він серйозно вдосконалюється.

На презентації наголосили, що «Поліція 102» може працювати лише на смартфонах і не є заміною звичайного виклику поліції, але в такий спосіб комунікація з громадою стає ближчою до людей, зрозумілішою та доступнішою. До кінця презентації на телефонах журналістів програмне забезпечення було не лише встановлене, але й протестоване, передає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"
На Закарпатті презентували мобільний додаток "Поліція 102"



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: