Вхiд на сайт
Авторизацiя

Китай відмовився від будівництва вугільних електростанцій на 150 ГВт

Китай відмовився від будівництва вугільних електростанцій на 150 ГВт


Китай припинив будівництво нових електростанцій, що працюють на вугіллі, в спробі уникнути появи надмірних генеруючих потужностей і сподіваючись на просування чистої енергії, повідомляє Clean Technica.

Китайське інформагентство Сіньхуа повідомило, що в період з 2016 по 2020 рік, Китай відмовиться від будівництва нових вугільних електростанцій загальною потужністю 150 ГВт. Національна комісія з розвитку і реформ заявила, що «нові потужності будуть суворо контролюватися», і «всі незаконні проекти зі спалювання вугілля будуть припинені».

Китайський уряд не тільки припиняє введення нових потужностей у вугільній енергетиці, але і планує ліквідувати застарілі потужності на 20 ГВт, в той час як майже 1000 ГВт вугільних потужностей будуть модернізовані з метою скорочення викидів. В цілому до 2020 року китайський уряд прагне домогтися показників по загальній потужності вугільної енергетики нижче 1100 ГВт.

В останні роки Китай робить все можливе, щоб обмежити свою залежність від вугілля. У 2014 році його споживання знизилося на 1,28%. Це стало початком тенденції, яку ми спостерігаємо в останні роки. Використання вугілля в Китаї в 2016 році скоротилося на 4,7%, а внесок вугілля в загальне виробництво електроенергії знизився на 2% до 62%.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: