Вхiд на сайт
Авторизацiя

У ДПСУ пояснили, як саме змінився порядок проходження військової служби

У ДПСУ пояснили, як саме змінився порядок проходження військової служби
На виконання доручень, визначених Президентом, ДПСУ провела роботу з опрацювання кращих кадрових практик та адаптувала їх у діяльність служби

Відповідний Указ глава держави підписав 17 серпня 2017 року. Зазначеним актом Президента віднині проходження військової служби в Держприкордонслужбі приведено у відповідність до численних змін у законодавстві, які регламентують питання проходження військової служби, боротьби з корупцією, очищення влади, що сприятиме подальшому розвитку відомства.

Зокрема, змінами до Положення голові Державної прикордонної служби України надано право присвоєння військових звань посмертно.

Крім того, передбачено надання додаткових повноважень начальникам регіональних управлінь з присвоєння військових звань, укладання контракту, призначення на посади і звільнення з військової служби військовослужбовців за всіма підставами у військовому званні до підполковника включно. Подібні повноваження, але до капітана включно, надано і начальникам органів Держприкордонслужби, які утримуються на окремих штатах.

Також зменшено строки вислуги у військовому званні молодшому персоналу, за різними категоріями до 6 місяців, 1 та 3 років (для прикладу для сержанта (старшини 1 статті), старшого сержанта (головного старшини), старшини (головного корабельного старшини) – до 1 року).

Указ також визначає строки першого контракту про проходження військової служби та його продовження, день набрання чинності контракту. Крім того, присвоєння первинних військових звань, проходження військової служби у Держприкордонслужбі з інших військових формувань та дострокове припинення (розірвання) контракту з ініціативи військовослужбовця тощо. Окремо унормовано проходження військової служби та виконання військового обов'язку в особливий період.
5 канал


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: