Вхiд на сайт
Авторизацiя

Боротьба з незаконними рубками і камери в лісі: підсумки роботи Закарпатського ОУЛМГ за півріччя (ФОТО)

Боротьба з незаконними рубками і камери в лісі: підсумки роботи Закарпатського ОУЛМГ за півріччя (ФОТО)
Сьогодні, 17 серпня, в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся брифінг очільника лісової галузі краю Валерія Мурги. На зустрічі обговорили актуальні питання, зокрема згадали про цьогорічне лісовідновлення, охорону від пожеж, протидію браконьєрству, та навіть встановлення камер відеонагляду в лісових масивах області. Торкнулися й теми розвитку екотуризму, розбудови лісових доріг тощо.

За словами Валерія Мурги, робота управління є ефективною. Це стосується і відновлення лісу (за 2017 рік висаджено 10 млн саджанців), і переробки деревини, ведуться активні роботи й у боротьбі з браконьєрством.

Розповів Валерій Мурга і про охорону лісів від зрубок. За його словами, за перше півріччя в лісовому фонді підприємств Закарпаття зафіксовано 248 випадків незаконних рубок загальною масою 1142 кбм, розміром шкоди 6 мільйонів гривень. Хоча поодинокі випадки незаконної рубки є, тенденція йде на спад. Для порівняння, у 2016 році за аналогічний період було зафіксовано 353 випадки незаконних рубок загальною масою 4244 кбм, завдана шкода лісовому господарству становила 15 мільйонів.

Читайте також: Африканська чума на Закарпатті: стало відомо, як відбуватиметься депопуляція диких кабанів

Причину зменшення випадків незаконних рубок на Закарпатті пов′язують, насамперед, із встановленням у лісах камер відеоспостереження.

Боротьба з незаконними рубками і камери в лісі: підсумки роботи Закарпатського ОУЛМГ за півріччя (ФОТО)"Ми продовжуємо найпершу увагу звертати на охорону лісу. Більшість в’їздів перекрито шлагбаумами, де є понад 100 відеокамер на всіх 20-х підприємствах. Бачимо позитивний ефект – це дисциплінує і лісову охорону, і самих туристів. Однак розуміємо, що відповідного обладнання потрібно у рази більше", – додав Валерій Мурга.

Також стали відомі «лідери» у рейтингу, де зафіксовано найбільшу кількість незаконних рубок. Наймасштабнішими є ДП «Ясінське ЛМГ» (20 випадків, 287 кбм, збитки – 1575 тис грн) та ДП «Тячівське ЛГ» (13 випадків, 133 кбм, збитки – 665,1 тис грн).

Справи по 116 випадках незаконних рубок на суму збитків у 4,6 млн грн передано на розслідування до правоохоронних органів та у суди. Півсотні працівників охорони лісу вже покарані, 3-х звільнено.

Валерій Мурга наголосив, що потрохи свідомість громадськості й розуміння важливості збереження "зелених легень" зростає. А крім цього, і лісова охорона, і співпраця з правоохоронними органами – усе дає позитивний ефект.

Закарпатський кореспондент



Боротьба з незаконними рубками і камери в лісі: підсумки роботи Закарпатського ОУЛМГ за півріччя (ФОТО)

Боротьба з незаконними рубками і камери в лісі: підсумки роботи Закарпатського ОУЛМГ за півріччя (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: