Вхiд на сайт
Авторизацiя

На заході України СБУ викрила схему підробки біометричних паспортів (ФОТО)

На заході України СБУ викрила схему підробки біометричних паспортів (ФОТО)
Група мешканців Закарпатської та Івано-Франківської областей допомагали перетинати держкордон особам, яким заборонили виїзд за біометричними паспортами.

Як повідомив прес-центр СБУ у Facebook, на Івано-Франківщині викрили зловмисників, які допомагали перетинати кордон особам, яким заборонено в’їзд за біометричними паспортами.

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність групи мешканців Івано-Франківської і Закарпатської областей, які виготовляли підроблені ID-картки для перетину кордону для осіб, яким заборонено в’їзд за біометричними паспортами.

Зловмисники формували для замовників пакет підроблених документів про нібито проживання в 30-кілометровій прикордонній зоні на чужі прізвища. На підставі них виробляли ID-картки учасників малого прикордонного руху – міжурядової угоди, що дає мешканцям можливість вільного перетину кордону без перевірки відбитків пальців.

Такі послуги користувалися попитом серед осіб, які втратили право на в’їзд у країни ЄС через перевищення терміну перебування або працевлаштування без візи, котра давала б таке право. Окрім того, зловмисники виготовляли ID-картку з тим же фото, але вже на ім’я громадянина однієї з країн ЄС, що давало право власнику пересуватися всередині Євросоюзу в обхід дев’яностоденного терміну, обумовленого безвізовим режимом. Набір карток зловмисники оцінювали в півтори тисячі євро.

Одного з учасників групи правоохоронці затримали при передачі замовнику готового пакету документів неподалік залізничного вокзалу в Івано-Франківську. У 26-річного місцевого жителя вилучено тридцять дев’ять тисяч гривень – другу частину суми, яку він отримав за підроблені ID-картки. При обшуку виявлено також ID-картку на його власне ім’я та підготовані картки для інших замовників.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Готується повідомлення про підозру затриманому та іншим учасникам групи.

Тривають невідкладні слідчі дії.

На заході України СБУ викрила схему підробки біометричних паспортів (ФОТО)
На заході України СБУ викрила схему підробки біометричних паспортів (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: