Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що нового пропонує УжНУ своїм «свіжим» студентам?

Що нового пропонує УжНУ своїм «свіжим» студентам?
Щороку до найбільшого університету Закарпаття вступають тисячі студентів. Як правило, це люди не лише із нашого краю, а й кількох сусідніх областей. А в останні кілька років по освіту до УжНУ почали з`їжджатися й багато іноземців.

Оскільки попит на вищу освіту в Закарпатті, а зокрема й в Ужгородському національному університеті, чималий, ми вирішили дізнатися, що цей університет може запропонувати своїм студентам нового та актуального на сьогодні. Адже не секрет, що ринок праці активно розвивається і створення нових спеціальностей та спеціалізацій сьогодні – це не просто забаганка, а вимога часу.

Цього року крім звичних кількох десятків спеціальностей, що вже багато років функціонують у місцевому виші додалися й кілька нових. Про них «Закарпатському кореспонденту» розповідав відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ Петро Горват.

«Цьогоріч Ужгородський національний університпет пропонував своїм абітурієнтам кілька нових спеціальностей. Наприклад, на математичному факультеті відновили спеціальність «Статистика», а також створили спеціальність – «системний аналіз». Крім математичного факультету, нові спеціальності цього року з`явилися ще й на факультеті суспільних наук, здоров`я людини, фізичному та географічному факультетах», - розповів Петро Горват.

Однією із найактуальніших новинок цього року є створення спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Це саме та спеціальність, яка готує випускників-державних службовців. Раніше УжНУ випускав магістрів цієї спеціальності, а відтепер зможе готувати й бакалаврів.

Також цього року започаткували окрему спеціальність «Географія», котру виокремили з інших наук про землю, а на фізичному факультеті з`явилася спеціальність «Телекомунікації та радіотехніка».

Петро Горват розповів, що підготовка нових спеціальностей займає доволі багато часу, адже потрібно проаналізувати ринок, зрозуміти, яких фахівців справді не вистачає, підготувати та відшукати викладачів, котрі б змогли вчити студентів.

До слова, минулого року в УжНУ також з`явилося кілька нових спеціальностей. Наприклад, на історичному факультеті почали готувати істориків-американістів, а на філологічному вже кілька останніх років запрацювала спеціальність «Реклама та зв`язки з громадськістю».

Закарпатський кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: