Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті зафіксовано ще два випадки африканської чуми серед свійських тварин

На Закарпатті зафіксовано ще два випадки африканської чуми серед свійських тварин


За інформацією Держпроспоживслужби у Закарпатській області станом на 15 серпня в області зафіксовано нові випадки африканської чуми свиней – неподалік від села Нижній Коропець Мукачівського району.

11 серпня – два випадки після лабораторних аналізів підтвердилися і у самому селі. Зараз у Нижньому Коропці оголошено 40-ка денний карантин. Вже три дні там працює спеціальна комісія. Методи боротьби з чумою свиней радикальні – зазначають ветеринари – всі свині в селі мають бути знищені. На даний момент там залишилося близько 20-ти тварин. Більше ста свиней вже вбито. Мешканці Нижнього Коропця у розпачі, адже – це значно б`є по фінансам. Вартість однієї свині близько 800-т гривень. А корм для тварини на місяць обходився близько 400-т гривень – розповідає Магдалина Іванівна, уродженка села. Збитки для її родини значні – каже жінка.

Африканська чума свиней на Закарпатті була зафіксована у 1976 році – стверджують фахівці. Кажуть, - цей вірус скоріше за все, пішов від диких кабанів. Станом на вівторок, 15 серпня вірус чуми підтверджено у шести таких диких тварин. Вакцин проти нього не має. Проте на здоров`я людини африканська чума свиней не впливає – стверджують спеціалісти.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: