Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Літо – пора відпусток, подорожей та захоплюючих мандрівок. Багато хто влітку, звісно, вирушає на море, однак це вдається не всім. Але ж навряд хтось з нас мріє провести відпустку вдома на ліжку, особливо коли на вулиці – неймовірна спека.

Для тих закарпатців, у яких цього року з морем стосунки, скажімо, не склалися, ми підібрали ТОП-5 українських міст та містечок, які на нашу думку, варто відвідати. Дорога до них не займе багато часу, однак враження залишаться приємні.

Бакота


5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Де: Хмельницька область, Кам`янець-Подільський район.
Чим відоме: Бакота - давнє затоплене селище оточене кам`яними скелями. Воно зачаровує гостей красою та неповторністю. Археологи стверджують: колись вздовж берегів Дністра на цьому місці існували язичницькі святилища, капища та кургани з жіночими похованнями. Існує також частково підтверджена підводними дослідженнями легенда про кам'яний відбиток стопи Будди, що знаходиться зараз на дні річки Смотрич.
Зараз до Бакоти з`їжджаються туристи з усієї України і, звісно, не тільки. Метеорологи вважають, що у цьому районі – своєрідний та незвичний для мікроклімат. Середньорічна кількість тепла на 1 кв. м тут рівнозначна ялтинській, а скелі й ліси захищають узбережжя Дністра від північних повітряних потоків.
Як дістатися: Звісно, дістатися можна власним автомобілем, якщо він у вас є. Або потягом чи автостопом. Оскільки прямого поїзда до Кам`янця-Подільського немає, доведеться їхати з однією пересадкою. А до самої Бакоти, по прибутті у Кам`янець можна дістатися автобусом чи, знову ж таки, автостопом.

Заліщики

5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Де: Тернопільська область, Заліщицький район.
Чим відоме: оскільки місто вдало розташувалося на лівому березі Дністра, воно й відоме, власне, надзвичайно привабливими краєвидами. Погодьтеся, хто ж з нас не бачив фото цієї округлої диво-затоки у просторах Інтернету?
Також в місті вже кілька років відбувається традиційний «Заліщики-фест», на який з`їжджаються музичні колективи з усієї країни.
Поїхавши туди ви зможете насолодитися неймовірною природою та спілкуванням з тамтешніми мешканцями.
Як дістатися: знову ж – кожен обирає для себе. Це може бути власна автівка, автостоп чи потяг. У цьому випадку, як і у попередньому, «Укрзалізниця» пропонує лише варіант з пересадкою. Тому обираючи потяг, як вид транспорт, вам потрібно запастися часом та терпінням, а особливо – влітку.

Хотин

5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Де: Чернівецька область, Хотинський район.
Чим відоме: насамперед – фортецею. Чи не кожен з нас пам`ятає це місто з розповідей на уроках історії в школі. Усім нам відомо, і про облогу Хотинської фортеці, і про Хотинську битву у 1673, яка прославила запорозьких козаків на чолі із Петром Сагайдачним.
Зараз місто відоме різними історичними та архітектурними пам`ятками, а також природо-охоронними об`єктами. У місті діє Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця». На його території знято понад 50 кінофільмів. На території міста розташоване військове кладовище, де захоронено 4910 російських солдатів, які згинули у Першу світову війну, і 47 учасників Хотинського повстання 1919 року.
Як дістатися: знову ж – автостоп, власне авто чи потяг. Однак останній варіант – для витривалих. Адже потрібно спершу дістатися до Чернівців (з пересадкою), а потім їхати ще автобусом до самого Хотину.

Стара Ушиця

5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Де: селище в Кам'янець-Подільському районі, Хмельницька область.
Чим відоме: тим, що розташоване на території національного природного парку «Подільські Товтри» про який ми всі без сумніви чули ще в школі, на уроках географії.
До Ушиці варто їхати вже лише через надзвичайні природні краєвиди та Дністер, на берегах якого, власне, і розташоване місто.
Як дістатися: спершу вам потрібно дістатися до Кам`янця-Подільського, а вже далі рухатися у напрямку до Ушиці. Це можна зробити, як і на власному авто, так і на автобусі чи автостопом.

Вилкове

5 українських міст, куди варто з`їздити закарпатцям

Де: Одеська область, Кілійський район.
Чим відоме: Це останній населений пункт на берегах Дунаю перед його впадінням в Чорне море.
А ще Вилкове гучно називають «Української Венецією», адже через численні канали, які прориті вздовж вулиць, місто і справді трохи залите водою. Гадаємо, це справді варто побачити!
Місцеві жартують, що човен у Вилкові вам згодиться набагато більше, ніж автомобіль.
Як дістатися: ось у цьому випадку спершу потрібно заїхати до Одеси, а вже потім шукати шляхи, як дістатися і до самого Вилкова. Тому, якщо наважитеся їхати – зазирніть вже і на море!

Подорожуйте Україною! Захоплюючих пригод!

Закарпатський кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: