Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відсоток розкриття злочинів на Закарпатті є найвищим у державі - Володимир Гаврилюк

Відсоток розкриття злочинів на Закарпатті є найвищим у державі - Володимир Гаврилюк
Сьогодні, 11 серпня 2017 року, в прокуратурі Закарпатської області, під головуванням прокурора області Володимира Гаврилюка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів з питань стану протидії злочинності, у тому числі її організованим формам упродовж І півріччя 2017 року та організації діяльності щодо розкриття і досудового розслідування кримінальних правопорушень.

У роботі наради прийняли участь заступник голови обласної ради Петро Грицик, заступник начальника УСБУ в області Євген Василенков, начальник ГУНП в області Роман Стефанишин, керівник Головного управління ДФС в Закарпатській області Олексій Петріченко, керівники Закарпатської митниці ДФС, Мукачівського і Чопського прикордонних загонів, а також керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Прокурор області Володимир Гаврилюк зазначив, що завдяки вжитим, правоохоронними органами заходам, відсоток розкриття кримінальних правопорушень збільшено на 46,7%, що є найвищим показником у державі.

Також відмічено зменшення кількості зареєстрованих тяжких злочинів (1995 проти 2096 торік) та кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи (з 800 до 707 минулорічних).

У 6,5 разів збільшилося число викритих правопорушень щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Активізовано діяльність щодо викриття фактів перешкоджання законній діяльності журналістів до 8 проти 2 у минулому році.

У той же час, упродовж поточного року заходи щодо протидії злочинності та розкриття і розслідування кримінальних правопорушень виявились недостатніми.

Зокрема, відбулось збільшення кількості особливо тяжких злочинів (з 96 торік до 121 скоєних у І півріччі 2017 року). Найбільший ріст злочинів даної категорії спостерігається у Хустському, Рахівському, Виноградівському, Тячівському та Свалявському районах.

«Викликає занепокоєння незадовільна робота слідчих підрозділів органів Національної поліції області щодо викриття корупційних правопорушень. Так, цього року із 390 кримінальних правопорушень вказаної категорії до суду скеровано лише 11», - наголосив прокурор області.

Вкрай незадовільним залишається стан протидії злочинності у сфері контрабанди та нелегальної міграції в діяльності Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, а також оперативно-розшукових відділів з місцем дислокації на території Закарпатської області Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Також, потребує активізації діяльність правоохоронців щодо виявлення, розкриття та припинення кримінальних правопорушень пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю, злочинам проти довкілля, та злочинам у сфері господарської діяльності.

Зберігається тенденція до збільшення кількості правопорушень, скоєних особами, які раніше їх вчиняли.

«Упевнений, що спільна робота правоохоронних органів та органів влади на цьому напрямку дасть позитивний результат. Бо лише спільними зусиллями і плідною взаємодією ми в змозі подолати негативні тенденції в питаннях протидії корупції та забезпечити законність у регіоні», - резюмував прокурор області.

Відтак, за підсумками координаційної наради учасниками розроблено та прийнято ряд заходів, що сприятимуть підвищенню ефективності діяльності правоохоронних органів області у боротьбі з корупцією, контрабандою, незаконною міграцією, виявленні та розслідуванні правопорушень в бюджетній та екологічній сферах.

Відсоток розкриття злочинів на Закарпатті є найвищим у державі - Володимир Гаврилюк
Відсоток розкриття злочинів на Закарпатті є найвищим у державі - Володимир Гаврилюк

Інформація прес-служби прокуратури Закарпатської області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: