Вхiд на сайт
Авторизацiя

З осені в кінотеатрах буде по 2 українські кінопрем'єри щомісяця, - Держкіно

З осені в кінотеатрах буде по 2 українські кінопрем'єри щомісяця, - Держкіно


Заступник голови Держкіно України Сергій Неретін анонсував з осені щомісяця дві українські прем'єри в кінотеатрах. Про це Неретін сказав у програмі "Ранкова Хвиля" на "Громадському радіо", коментуючи окремі аспекти Закону україни "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

"Коли запрацює цей закон, якщо ми говоримо про кінотеатри, ми прибираємо ПДВ на ввезення кінематографічного обладнання в кінотеатри. Потім буде пільга на квитки на українські фільми (ми прибираємо ПДВ з них). Я вважаю, що ці дві речі будуть сприяти розвитку кінозалів", - сказав Неретін.

Також Неретін анонсував прем'єру 24 серпня фільму "Червоний", в якому йдеться про повстання в ГУЛАГу.

"Потім буде щомісяця дві українські прем'єри. Не всі вони будуть вдалі, я вам чесно кажу, але вони як мінімум будуть дискусійні. І, починаючи з осені цього року, у нас буде одна-дві українські прем'єри щомісяця. Можливо, далі ми вийдемо на більшу кількість українських прем'єр. В основному це будуть глядацькі стрічки: комедії, драми, в лапках можна сказати "бойовики" - гостросюжетні фільми", - повідомив заступник голови Держкіно.

Станом на 2013 рік в українських театрах було 20% російського кіно. У 2016 році ця цифра зменшилася до 6%. В цьому році ця цифра становить 3%.

"Глядачі трошки розучилися дивитися російське кіно. Я думаю, що цьому сприяли і події, які відбулися за останні три роки", - зазначив Неретін.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: