Вхiд на сайт
Авторизацiя

До Ужгорода прибуде чудотворна ікона Божої Матері «Страстна»

За благословенням керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського з 19 вересня 2017 року в місті Ужгород перебуватиме чудотворна ікона Божої Матері «Страстна». Святиня перебуватиме у храмі на честь собору Карпатських святих, що по вулиці Ротмана, 22 (район Підлипники).
До Ужгорода прибуде чудотворна ікона Божої Матері «Страстна»

Історія ікони Божої Матері «Страсна» с. Отченашівка

Ікона Божої Матері «Страсна» написана по проханю дружини відомого дворянина П.М. Балашева для храму села Отченашівка, що на Вінниччині на Святій Горі Афон у Свято-Пантелеімоновському монастирі. На зворотній стороні ікони є титульний напис, який свідчить, що ікона написана в 1903 році спеціально для села Отченашівки, в сільський храм, для віруючого народу: «Икона сия писана и освящена на святой горе Афонской в русском святого Великомученика и Целителя Пантелеймона монастыре от коего и послана для церкви села Отченашовка в благословение Христолюбивым жителям в благодатную помощь, покров и заступление всем с верою и любовию прибегающим к Всеблагой Владычице мира и умильно молящимся к Ней пред пречистым Ея образом».
Коли робота по написанню ікони Богородиці була виконана, староста храму з супроводжуючими його людьми відправився на Афон та доставив святий образ у Свято-Покровський храм с. Отченашівка. Образ Богоматері був у цьому храмі, по свідченню людей, до Жовтневої революції 1917 року.
Роки безбожної, атеїстичної, богоборчеської влади оставили відпечаток і на історії храму с. Отченашівка. Коли закривався храм і з нього виносили всі святині, було винесено також і ікону Божої Матері «Страсна». Ікона чудом вціліла і збереглася на горищі будинку чтеця Свято-Покровського храму – Івана Васильовича.
Під час Великої Вітчизняної війни храм відкрили і ікона зайняла своє почесне місце у церкві, але знову ж, на превеликий жаль, не надовго, так як після визволення радянськими військами Вінниччини від німців храм повторно закрили. Ікону і всі святині, що знаходилися в храмі погрузили на віз і вивезли в Свято-Різдва Богородиці Степанівську Церкву.
У 1990 році Свято-Покровський храм був знову відкритий. Церкві вернули всі її святині в тому числі і ікону Божої Матері «Страсна».
Відкриття церкви було великою радістю для віруючого народу, так як знову появилась можливість приходити до храму, приймати участь у богослужінні і молитовно звертатися до Божої Матері. Перед образом Богоматері постійно звершувалися молебні, акафісти та гарячі молитви віруючих людей. Через деякий час ікона стала мироточити. Пресвята Богородиця не оставила без втіхи всіх, хто до Неї приходив. Віруючий народ звертався до Божої Матері за допомогою про зцілення хвороб, вирішення важких життєвих питань і отримував благодатну допомогу. Донині образ Богородиці «Страсна» свято шанується, і Божа Матір допомагає всім, хто з вірою і надією приходить до Неї і звертається зі своїми потребами.
За матеріалами: http://mp-eparhia.org.ua


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: