Вхiд на сайт
Авторизацiя

Автовласників з іноземними номерами оштрафували на 47 мільйонів гривень

Автовласників з іноземними номерами оштрафували на 47 мільйонів гривень
Власникам транспортних засобів з іноземною реєстрацією, ввезених в режимі «транзиту» чи тимчасово для особистого користування, загрожують штрафні санкції за порушення строків їх перебування на території України, нагадав автовласникам заступник директора Департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Олексій Сивирин.

«Відповідальність за перевищення встановленого строку транзитного переміщення транспортних засобів передбачена ст. 470 Митного кодексу України. Якщо таке перевищення не більше ніж доба, то власникові загрожує попередження або штраф у розмірі 170 грн. У разі перевищення більш ніж на 1 добу, але не більше ніж на 10 діб, штраф становить 3400 грн, якщо більше ніж 10 днів, то сума штрафу зростає до 8500 гривень», — цитує чиновника прес-служба відомства.

За даними ДФС, за 7 місяців поточного року співробітники митниць виявили 8979 таких правопорушень. Власникам нараховано штрафів на суму 46,6 млн грн.

У відомстві додають, що за порушення строків тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією (ст. 481 Митного кодексу України) суми штрафів значно більші. За перевищення не більше ніж на 3 доби загрожує штраф у розмірі 850 грн, більш ніж на 3 доби, але не більше ніж на 10 діб і в разі, якщо протягом року ця особа вже притягувалася до відповідальності за вчинення такого правопорушення — 5100 грн. За перевищення більш ніж на 10 діб доведеться заплатити вже 17 тис. грн.

Як уточнили фіскали, за порушення ст. 481 Митного кодексу тільки в січні-липні 2017 року порушникам було нараховано до сплати 22,1 млн грн, що вже перевищило показник всього 2016 р. Для порівняння — протягом 2015 і 2016 рр. ці суми становили 16,5 млн грн і 16,8 млн грн відповідно.

У Службі резюмували, що найбільші суми штрафів доведеться заплатити тим громадянам, які використовують ввезені транспортні засоби з іноземною реєстрацією з іншою метою, наприклад, комерційною: штраф за таке порушення становить 300% несплаченої суми митних платежів. Протягом 2017 р. вже було зареєстровано 164 таких порушення, а власникам транспортних засобів нараховано 69,9 млн грн штрафів. У 2015 і 2016 роках суми нарахованих штрафів становили 44,1 млн грн і 15,5 млн грн відповідно.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: