Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні впадуть ціни на продукти – експерти

В Україні впадуть ціни на продукти – експерти


У серпні ціни на продукти, в тому числі свинину, що помітно подорожчала останнім часом, будуть знижуватися. Винятком залишається тільки молоко, середня ціна якого зросте в межах 3-5%. Такий прогноз дав Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

"Серпень для споживачів стане найбільш сприятливим, оскільки ціни на більшість одиниць споживчого кошика знизяться. Навіть м'ясо, ціна на яке росла з початку року і була такою болючою для споживачів поки стабілізується і ближче до кінця серпня почне поступово знижуватися", - прокоментував експерт аграрних ринків Євген Дворник.

Можливе зниження цін на свинину буде коливатися в межах 2-5%, оскільки високий рівень вартості свинини стимулював зростання цін і на суміжних ринках і привів до активізації імпорту, відзначають аналітики.

У липні ціни на овочі та фрукти вже впали в межах 5 - 22% в залежності від продукту. У серпні овочі та яблука продовжувати дешевшати - зниження цін складе 15-20%, що обумовлено збільшенням пропозиції на ринку, відзначають експерти.

Вартість бакалійної продукції не зазнала істотних змін, за винятком гречки, ціна якої знизилася на 5%.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: