Вхiд на сайт
Авторизацiя

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень
На цих вихідних в Україні очікується спекотна і дощова погода. При цьому синоптики прогнозують грозові опади. Стовпчик термометра опуститься нижче 30 градусів тепла сьомого серпня, а остаточне похолодання очікується тільки 10 серпня. Сайт "Сегодня" з'ясував, яку погоду чекати українцям найближчим часом.

Прогноз погоди на тиждень

П'ятого серпня територію України наздожене грозовий циклон. Так, грозові дощі в цей день пройдуть у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській і Київській областях. На решті території - мінлива хмарність. Стовпчик термометра в Закарпатській області буде коливатися в межах 35-37 градусів вище нуля. На заході і півночі - від 30 до 32 градусів. Спекотна погода очікується на півдні, заході і в центрі - тут повітря вдень прогріється до 35-37 градусів вище нуля.

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень

У неділю грозовий циклон пошириться також на територію заходу, півдня і центру України. При цьому температура повітря в цей день практично не зміниться. На заході - 30-32 градуси, в Закарпатській області - до 37 градусів, в центрі, сході і на півночі - від 30 до 32, а в південних областях - від 35 до 37 градусів вище нуля.

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень

Сьомого серпня дощі з грозами пройдуть на всій території України, крім Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. В цей день очікується незначне похолодання. Так, на заході та півночі стовпчик термометра вдень досягне позначок в 25-27 градусів. У той же час в південних областях України повітря вдень прогріється до 36-38 градусів вище нуля, така ж погода очікується і на заході. У центральних областях температура повітря сьомого серпня буде коливатися в межах 30-32 градусів.

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень

Така ж погода очікується і у вівторок, восьмого серпня. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях очікується мінлива хмарність, а на решті території - грозові дощі. На півдні повітря прогріється до 36 градусів, в центрі стовпчик термометра коливатиметься в районі 27-29 градусів. Відносно прохолодна погода - на півночі і заході. Тут повітря вдень прогріється до 25-27 градусів. Найспекотніше в цей день - на сході. Так, в Луганській області синоптики прогнозують вдень до 38 градусів вище нуля.

Яку погоду чекати українцям: прогноз синоптиків на тиждень

Нагадаємо, Укргідрометцентр прогнозує: вже 10 серпня спека в Україні спаде. З таким прогнозам також погоджується синоптик Наталія Діденко, яка на своїй сторінці в соцмережі поділилася метеорологічною картою. Похолодання очікується 10 серпня на всій території, крім сходу - тут спека протримається як мінімум до 12 серпня.

Народный прогноз погоди


П'ятого серпня вшановується пам'ять Почаївської ікони Божої Матері і мученика Трохима. В народі Трохима називають Безсонником, оскільки йде пора посилених робіт, жнив: "Хорошому господареві день малий". На полях у цей час закінчувалося прибирання. Наші пращури помітили, що серпневі роси - до відмінної погоди.

Шостого серпня вшановується пам'ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагалися не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим предкам допомагали квіти: якщо квіти в'юна щільно закрилися, скоро буде дощ.

Сьомого серпня відзначається Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили, яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за тиждень перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватися до відльоту, то зима стане рано і буде морозною, а весна тепла.

Восьмого серпня відзначається день священномученика Єрмолая, Єрмипп і Єрмократа, ієреїв Нікомедійських. У наших предків це був час збору трав у лікарських цілях. У минулі часи помітили, золотавий колір зорі і фіолетове забарвлення горизонту - до хорошої погоди.

Дев'ятого серпня вшановується пам'ять великомученика і цілителя Пантелеймона. У цей день бояться грози: "Хто на Палія (Пантелеймона) працює, у того гроза спалить хліб". В цей час починається ранній листопад у берези; ходять за лікувальними травами і корінням. Наші пращури помітили, якщо птахи перестають співати, незабаром буде негода.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: