Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які нововведення чекають водіїв: обмеження швидкості до 50 км/год і регулярна заміна шин

Які нововведення чекають водіїв: обмеження швидкості до 50 км/год і регулярна заміна шин
Уряд має намір зменшити кількість смертей на дорогах удвічі і вводить нові правила для водіїв. Серед нововведень може стати обмеження швидкості до 50 км/год в населених пунктах і введення обов’язкового використання сезонних шин. Такі норми передбачені Стратегією підвищення безпеки на дорогах до 2020 року. Чого чекати водіям найближчим часом?

В рамках Стратегії, Укравтодор пропонує знизити граничну швидкість в містах та селах з нинішніх 60 км/год до 50 км/год. Така швидкість руху прийнята у всіх країнах ЄС і рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Саме під час руху 50 км/год водій встигає зреагувати на пішохода на дорозі і вчасно загальмувати.

“У місті швидкість має бути обмежена до 50 км/год, а на окремих дорогах місцева влада повинна отримати право знижувати швидкість до 30 км/год. І рівень безкарного перевищення не може становити 20 км/год, він повинен визначатися у відсотках – наприклад, 10% дозволеної швидкості”, – зазначає експерт LEAD office Тарас Гук.

Стратегія зобов’язує водіїв міняти шини по сезону. Згідно з Директивою 2009/40/ЄС, їх можуть перевіряти під час техогляду. У Верховній Раді вже є кілька законопроектів. Проект 4683 встановлює дати переходу на зимову і літню гуму. Зимовим сезоном депутати пропонують ввести період, коли температура нижче +5 °С, але не пізніше 30 листопада. Літній період починається при досягненні температури вище +5 °С, але не пізніше 31 березня. Зараз цей законопроект на доопрацюванні. Другий законопроект – 6352 – забороняє з 1 листопада по 1 квітня користуватися транспортом без зимової гуми і встановлює штраф в 340 гривень за порушення. Поки проект розглядають комітети Верховної Ради.

Всі штрафи будуть направлятися в фонд безпеки дорожнього руху. За рахунок цих грошей будуть фінансуватися програми з поліпшення безпеки на дорозі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: