Вхiд на сайт
Авторизацiя

Від яких продуктів варто відмовитися у спеку: поради лікаря

Від яких продуктів варто відмовитися у спеку: поради лікаря
Під час спеки варто відмовитися від солодкого, м'яса та кави. Також не варто захоплюватися холодною водою.

Найкращий варіант харчування у спекотну погоду – це вегетаріанський тип харчування. Про це повідомив фітотерапевт Борис Скачко.

Основу раціону повинні становити – овочі та фрукти, як сирі, так і термічно оброблені. Потрібно виключати усі білкові продукти. У випадку, коли спека нижче +30 – то допустимо вживати біле м’ясо та рибу.

"Білок підвищує обмін речовин на 40%. Це сильно розігріває організм і збільшує потребу в охолодженні. А охолоджуватися людина може одним способом – коли вода, випаровуючись через шкіру, виносить з собою багато калорій. Але при температурі довкілля +33 і вище, температура повітря і тіла практично зрівнюється, і людина вже не може, випаровуючи воду, охолоджуватися", – пояснив лікар.

З білкових продуктів можна залишити в раціоні кисломолочні продукти і яйця.

Повністю треба виключити йод в будь-яких видах морську капусту і йодована сіль, а також продукти з кофеїном. Спрагу також посилює солодка їжа, тож варто обмежити вживання солодощів.

Влітку треба вживати мінімум 5% рідини від маси тіла в день, а при температурі + 30 і вище – ще більше. Однак водою з холодильника не варто зловживати.

"Про воду з холодильника краще забути. Коли ми випиваємо холодної води, стравохід охолоджується, і охолоджується трахея. Знижується імунітет, і чоловік, як мінімум, заробляє трахеїт, а як максимум – пневмонію", – наголосив лікар.

Нагадаємо, 4 серпня у шести областях України прогнозують аномальну спеку – до +37 градусів. Через спеку в Україні вже померло троє людей – у Львові, Луцьку та Одесі.

За прогнозами синоптиками, в західних областях України температура почне знижуватися після 6 серпня – до +23...+29 градусів. Інші регіони України відчують спад спеки лише з 10 серпня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: