Вхiд на сайт
Авторизацiя

Шотландці запустять першу в світі плавучу вітряну платформу

Шотландці запустять першу в світі плавучу вітряну платформу
Першу в світі повномасштабну плавучу вітряну платформу почали будувати біля північно-східних берегів Шотландії. Вона дозволить виробляти енергію вітру далеко від берега, де занадто глибоко, щоб будувати звичайні стаціонарні турбіни.

Під час випробувань вітряна ферма Hywind забезпечить енергією 20 тисяч будинків прибережного міста Пітерхед. Якщо розрахунки підрядника, норвезької компанії Statoil, вірні, то нові турбіни вироблять стільки ж або більше енергії, ніж ті, які вже працюють в цьому регіоні. А в майбутньому вони сподіваються продавати свою технологію Японії і США, прибережні води яких відрізняються глибиною.

Висота кожного вітряка, включаючи лопаті, становить 175 метрів, вага – 11 500 тонн. Довжина лопаті – 75 метрів (майже розмах крил літака Airbus). Турбіна може працювати на глибині до 1 км.

Поки на платформі стоїть перший вітрогенератор, ще чотири чекають своєї черги в норвезькому фіорді. До кінця місяця їх відбуксирують на 25 км від Пітерхеда.

Незважаючи на те, що зараз виробництво плавучих турбін – вельми дороге заняття, Statoil впевнена, що в майбутньому ціни на них знизяться, як вони вже знижуються на звичайні морські вітрогенератори. «Я думаю, в кінці кінців ми побачимо, що плавучі вітряні ферми здатні конкурувати без субсидій, але для цього ми повинні почати виготовляти їх в більшому обсязі», – говорить Лейф Делп, директор проекту Hywind.

Аналогічний проект збирається реалізувати біля берегів Франції консорціум FLOATGEN – плавучі турбіни потужністю 2 МВт з’являться в 12 морських милях від міста Ле Круазік. Платформа сконструйована у формі кільця і ​​володіє вражаючими гідродинамічними характеристиками.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: