Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що робити, якщо банкомат "зажував" банківську картку або не видав гроші

Що робити, якщо банкомат "зажував" банківську картку або не видав гроші


Банкомат може вилучити картку “спеціально”, якщо її власник ввів неправильний пін-код від трьох до п’яти разів поспіль, просто забув картку в апараті після закінчення операції або ж у банку є підозра, що картку вкрали. Також банкомат може “проковтнути” картку через раптове відключення електрики, неправильне обслуговування банкомату або на апараті шахраями встановлено спеціальний пристрій-кардрідер, який краде інформацію з картки, повідомляє “Сегодня”.

Іноді банкомати показують, з якої причини картку “з’їли”. Наприклад, на моніторі може з’явитися повідомлення: “Card is retained” (картку вилучено) або спеціальні коди. “04” – вилучення без причини, “41” картка була втрачена або “43” картка була вкрадена. В першу чергу можна спробувати натиснути кнопку “скасування” на банкоматі. Якщо це не допоможе, варто зателефонувати в колл-центр банку або в компанію, яка обслуговує банкомати. Номер телефону повинен бути розміщений на самому банкоматі.

У такій ситуації картку “звільнять” від банкомату під час інкасації. Якщо банкомат знаходиться недалеко від відділення банку, варто звернутися безпосередньо в банк. Можливо, співробітник може прискорити процес “повернення”.

Після того, як банкомат “зажував” картку, наступний клієнт може скористатися ним без будь-яких проблем і шкоди для “з’їденої” картки. Тому стояти біля банкомату доти, доки картка не повернеться, немає сенсу. Але і йти до того, як подзвонили в банк, не варто. Під час розмови з оператором потрібно уточнити, коли і де можна повернути картку і які документи потрібно принести з собою (скоріше за все – паспорт та ІПН).

На сайті одного з великих українських банків йдеться про те, що “з’їдену” картку можна безкоштовно відновити у будь-якому відділенні банку в той самий день. Інші банки стягують оплати за відновлення картки.

Якщо банкомат не видав кошти, але при цьому вони списалися з рахунку, потрібно в першу чергу зателефонувати в банк і описати ситуацію. Така ситуація може виникнути як через технічний збій, так і через проблеми зі зв’язком, електропостачанням і т. д. Залежно від банку гроші можуть повернути на рахунок протягом 24 годин або ж після розслідування. Оператор колл-центру банку повинен відповісти, коли буде розглянуто звернення.

Якщо банк не може визначити, чи дійсно клієнт не отримав кошти, підтвердити ці слова може тільки інкасація. Якщо виявиться, що в банкоматі коштів більше, ніж повинно бути (з урахуванням списаних, але не виданих коштів), гроші повинні повернути клієнту банку.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: