Вхiд на сайт
Авторизацiя

День Хрещення Русі: Порошенко виступив за незалежність від російської церкви

День Хрещення Русі: Порошенко виступив за незалежність від російської церкви
Президент сподівається на визнання автокефалії Української Церкви – рівною іншим православним церквам

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Днем Хрещення Русі. Про це йдеться в повідомленні на його сторінці в Facebook.
Президент сподівається на визнання автокефалії Української Церкви – рівною іншим православним церквам.

"Володимир Великий тисяча двадцять дев'ять років тому прийняв доленосне рішення – охрестити Русь-Україну. Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є церквою-матір'ю. Саме від неї ми очікуємо визнання автокефалії Української Церкви – рівною іншим Помісних православних церков. І , зрозуміло, духовно і адміністративно незалежної від Москви, від країни-агресора", – заявив президента.

Він підкреслив, що вибір християнської віри князем Володимиром був і європейським вибором.

Володимир Великий 1029 років тому ухвалив доленосне рішення – охрестити Русь-Україну.

Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір'ю. Саме від неї ми очікуємо визнання автокефалії української Церкви – рівної до інших помісних православних церков. І, зрозуміло, духовно та адміністративно незалежної від Москви, від країни-агресора.

Вибір християнської віри князем Володимиром був і європейським вибором.

Боже великий, єдиний, нам Україну храни!

Опубликовано Петро Порошенко 27 июля 2017 г.

Нагадаємо, вчора в Києві на честь Дня Хрещення Русі відбулася хресна хода, яка завершилася урочистим молебнем на Володимирській гірці. Вона зібрала тисячі віруючих.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: