Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні можуть з'явитися платні дороги

В Україні можуть з'явитися платні дороги
У парламенті України зареєстрований законопроект №6766 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг”.

Зокрема, передбачається, що на умовах концесії можуть передаватися для будівництва та експлуатації тільки нові дороги державного значення. Відповідно до законопроекту, концесіонер будує і експлуатує дороги. Передбачається, що рішення про проведення концесійного конкурсу приймає уряд.

Автори законопроекту пропонують Кабміну визначати максимальний розмір плати за разовий проїзд за концесійною дорогою. Концесійні платежі будуть зараховуватися до держбюджету і повинні використовуватися відповідно до порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду.

Відповідно до законопроекту, Кабмін зможе надавати компенсацію трафіку, якщо фактичний трафік на концесійній дорозі менший, ніж передбачено концесійною угодою. Проте проектом передбачено обмеження щодо цього пункту, згідно з яким може компенсуватися не більше ніж 30% запланованого річного доходу від збору виручки за проїзд.

Автомобільні дороги (їх ділянки) відносять до розряду платних лише за умови їх суттєвого удосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безоплатними автомобільними дорогами.

Тим часом, довжина альтернативних автомобільних доріг (їх ділянок) для безкоштовного проїзду транспортних засобів не повинна перевищувати більш ніж у два рази довжину платної автомобільної дороги. Винятком є випадки, коли половину довжини платної дороги становлять мости і тунелі. У таких випадках альтернативна дорога може перевищувати більш ніж у два рази довжину платної автодороги.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: