Вхiд на сайт
Авторизацiя

Смартфони Android атакує новий вірус, жертвами стали і користувачі в Україні

Смартфони Android атакує новий вірус, жертвами стали і користувачі в Україні
Антивірусна компанія Доктор Веб заявляє про поширення нової вірусної програми BankBot, яка атакує смартфони на Android. Про це повідомляють розробники Dr.Web в своєму блозі.

Жертвами вірусу стали користувачі Android у десятках країн, в тому числі в Україні та Росії.

Вірус Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service). Далі вірус починає керувати мобільними пристроями і присвоює конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Небезпечний вірус поширюється як додаток, наприклад, програвача Adobe Flash Player. Користувач встановлює додаток і вірус починає діяти – Android.BankBot.211.origin показує вікно із запитом, яке при кожному його закритті з'являється знову і не дає працювати з пристроєм. Вірус може показувати фальшиві вікна для входу в системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play.

Більше того, вірус може викрадати логіни, паролі та іншу інформацію, яку користувач вводить на сайтах при авторизації.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: