Вхiд на сайт
Авторизацiя

Будівництво міні-ГЕС на Закарпатті: у чому проблема? (ВІДЕО)

Останнім часом тема спорудження міні-ГЕС викликає чимало дискусій. Однак переважно питання стосується культури будівництва гідростанцій, адже досвід усього світу вказує, що при належному будівництві та експлуатації такі об'єкти приносять чималу користь.

Будівництво міні-ГЕС на Закарпатті: у чому проблема? (ВІДЕО)


Проблема виникла у селах Березово, Липча і Кошелеві, де мешканці не погодилися на проектні рішення забудовників та виступили проти зведення каскаду з 5-ти малих ГЕС на р. Ріка. Відтак голова закарпатської ОДА Геннадій Москаль скасував розпорядження голови Хустської райдержадміністрації Про розроблення детального плану території для будівництва каскаду малих гідроелектростанцій за межами населених пунктів сіл Хустського району. Зі своїм розпорядженням очільник області ознайомив громадську ініціативну групу та місцевих активістів у п'ятницю на зустрічі в облдержадміністрації. Окрім того, активістами було порушено питання по діяльності станції с.Нижній Бистрий на тій же р.Ріка.

Однак на Закарпатті є і позитивні приклади спорудження міні-ГЕС і співпраці забудовників з громадами. Використання водотоку для виробництва електроенергії дозволяє народному господарству зберегти значну кількість паливних ресурсів, створити нові робочі місця, впроваджувати соціальні проекти, а сучасні технології дозволяють мінімізувати вплив на життя водних організмів. Окрім того, враховуючи, що держава через брак коштів не займається берегоукріпленнями – це дозволяє спільними зусиллями вжити додаткових противопаводкових заходів.

У питанні розбиралися журналісти телеканалу М-Студіо:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: