Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що буде з субсидіями в 2017: коротко про головні нововведення

Що буде з субсидіями в 2017: коротко про головні нововведення


Часткова монетизація, нові нормативи, скорочений опалювальний сезон і можливе скасування розстрочки. Дохід українців перед початком опалювального сезону перерахують, враховувати будуть доходи за 4 квартали (12 місяців). Варто відзначити, що обсяг комунальних послуг, які покриває субсидія, в наступному опалювальному сезоні скоротиться.

Так, якщо раніше на опалення квадратного метра житла давали 5,5 кубометрів газу, цієї зими – всього 5 кубів. Зменшитися субсидія і для тих, хто користується центральним опаленням. Якщо раніше виділялося 0,0548 Гкал тепла на квадратний метр, в цьому році будуть давати всього 0,0431. Якщо витрачати стільки ж, то за "зайві" доведеться платити самостійно.

Також, згідно з меморандумом з МВФ, Україна повинна скасувати розстрочку на опалення. Минулої зими українці без субсидії могли написати заяву і оплачувати тепло не шість місяців, а 12. Всі платежі ділили навпіл і розподіляли на весь рік.
У будинках без центрального опалення субсидії на тепло будуть давати не на сім місяців, як раніше, а шість.
Частина зекономлених на субсидії коштів видадуть грішми. Після прийняття постанови Кабміну №300, всю заощаджену субсидію, крім 300 кубів газу або 150 кВт * год електроенергії (якщо вони використовуються на опалення), повертають до бюджету. За приблизними оцінками Мінсоцполітики, невикористані субсидії були у півтора мільйона українців. Бюджет поповниться приблизно 10 мільярдами гривень.

У кого забрали невикористану субсидію:

Сім'я в квартирі з центральним опаленням - всю суму повернули в бюджет
Сім'я, яка опалює житло газом, - грошима віддадуть близько 700 гривень, решта - в бюджет
Сім'я, яка використовує електричне опалення, - грошима віддадуть 174 гривні, решту - в бюджет

Гроші українцям перерахують на банківські картки, які вони повинні вказати в заяві, до першого вересня. "До 1 липня 2017 року підприємства-виробники або підприємства-виконавці послуг з газо- і електропостачання в паперовому та електронному вигляді повинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергозберігаючих субсідіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги", - пояснюють в Міністерстві соціальної політики.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: