Вхiд на сайт
Авторизацiя

У серпні на українців чекає позачерговий призов до армії: кого і коли заберуть на службу

У серпні на українців чекає позачерговий призов до армії: кого і коли заберуть на службуПрезидент України підписав указ №178/2017, згідно з яким вже в наступному місяці в армію заберуть молодих людей віком від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Спершу планувалося, що наступний призов на строкову службу відбудеться в жовтні-листопаді цього року, однак президент прийняв рішення змістити терміни. Таким чином, в серпні українців будуть забирати на службу в Національну гвардію, а в кінці року – в Національну гвардію, ВСУ та Державну спеціальну службу транспорту. Сайт з’ясував, кого і коли призвуть на службу в армію.

У квітні травні на строкову службу в армію забрали понад 14 тисяч українців. 9 135 – в Збройні Сили України, 4 200 – в Національну гвардію і 800 осіб – у Державну спеціальну службу транспорту. Скільки українців призвуть на службу в наступному місяці, на даний момент невідомо. Терміни призову визначає глава держави, а кількість призовників і бюджет кампанії – уряд.

Днями президент доручив уряду розробити постанову про чисельність призовників та бюджет призовної кампанії в серпні. До слова, цього року призов однієї людини обходився бюджету в 3293 гривні. 3200 з них – разова грошова допомога призовнику (в розмірі двох прожиткових мінімумів) і ще 93 гривні – гроші на підготовку і проведення призову без врахування харчування і витрат на транспорт. Варто зазначити, що ще торік матеріальна допомога призовникам видавалася в розмірі двох мінімальних зарплат (на даний момент це 6400 гривень), однак після рішення про підвищення мінімалки замість двох мінімальних зарплат прийняли рішення видавати два прожиткові мінімуми.

Кого можуть призвати в армію в серпні:

У серпні на українців чекає позачерговий призов до армії: кого і коли заберуть на службу

Чоловіки віком від 20 до 27 років
Придатні за станом здоров’я
Без судимості
Ті, які не проходили військову службу
Хто має право на відстрочення від служби:

Ті, хто утримує непрацездатну матір або батька або іншого родича.
Має дитину віком до трьох років
Самостійно виховує дитину (без матері)
Має двох і більше дітей
Має вагітну дружину або дружину-інваліда
Є сиротою
Має тимчасові проблеми зі здоров’ям
Якщо брат служить в цей же час в армії
Молодше 21 року і при цьому здобуває освіту на денній формі
Вчителям (на весь період роботи за фахом)
Медикам (на весь період роботи за фахом)
Священикам (на весь період роботи за фахом)
Поліцейським (на весь період роботи за фахом)
Підозрюваним у кримінальних злочинах
Хто може отримати звільнення від призову в армію:
Непридатні за станом здоров’я
Молоді люди старше 27 років

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: