Вхiд на сайт
Авторизацiя

Двох українців судитимуть за державну зраду, їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі

Двох українців судитимуть за державну зраду, їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі
Досудове розслідування кримінального правопорушення за фактом державної зради у якій обвинувачують двох українців завершено та матеріали з обвинувальним актом скеровано для розгляду по суті до Ужгородського міськрайонного суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області

Прокуратурою області спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області продовжується робота щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері основ національної безпеки України, у тому числі проявам сепаратизму.

Зокрема, у липні цього року слідчим Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру двом громадянам України у вчиненні державної зради, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, (ч. 1 ст. 111 КК України)

Йдеться про встановлення та подальшого інсценізованого знищення агітаційних стел на території Берегівського та Виноградівського районах Закарпатської області з написами угорською мовою: «Берегівський район. Земля угорської мови» та «Угорці вітають у Виноградівському районі» з метою подальшого висвітлення вказаної акції у проросійських ЗМІ, з провокаційною метою, в інтересах посилення напруження в регіоні, створення хибної уяви щодо дискримінації та утискання угорськомовного населення Закарпатської області.

Довідково:
Санкція ст. 111 КК України передбачає покарання позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: