Вхiд на сайт
Авторизацiя

Податок на нерухомість: що загрожує боржникам (інфографіка)

Податок на нерухомість: що загрожує боржникам (інфографіка)
До першого липня мільйону українців розіслали повідомлення про нарахування податку на нерухомість. Середня сума в платіжці – приблизно 500 гривень. На даний момент українці заплатили 61 з 500 мільйонів гривень.

Торік українці платили податок за 2015-й, а в цьому році – за 2016 рік. Через зростання мінімальної зарплати суми в платіжках зросли. Але і максимальну ставку скоротили в два рази: з 3% від мінімалки минулого року до максимальних 1,5% цього року. Зараз податок рахують виходячи з зарплати в 1378 гривень, а вже в наступному році його рахуватимуть за зарплатою в 3200 гривень.

Податок на нерухомість: що загрожує боржникам (інфографіка)

“Відповідальність за несплату узгодженого податкового повідомлення-рішення настає з 61-го дня з моменту його отримання. Платнику з цього часу будуть нараховані і штрафні санкції, і пеня за несплату податків”, – зазначає начальник управління адміністрування податків і зборів фізичних осіб ДФС Владислав Павлов.

Якщо заплатити в вересні, податківці “додадуть” штраф у розмірі 10% від суми податку, в жовтні – 20%. Наприклад, в столиці за квартиру площею 100 кв. м доведеться до кінця серпня заплатити 578 гривень. Якщо прострочити платіжку, сума податку разом з штрафом збільшиться до 635 гривень у вересні і до 693 гривень після жовтня.

“Пеня нараховується вже з першого дня прострочення. Вона рахується залежно від облікової ставки НБУ – буде прийматися ставка 12,5”, – пояснили на гарячій лінії ДФС.

Для розрахунку розміру пені потрібно суму податку помножити на кількість прострочених днів, поділити на 100%, помножити на ставку НБУ, коефіцієнт 1,2 і отриману суму розділити на кількість днів у році. Наприклад, пеня за 10 днів, якщо сума податку становить 1000 гривень, досягне 4,1 гривні. “Податок стягується як з фізичних, так і з юридичних осіб. Штрафні санкції та пеня розраховується для всіх однаково”, – пояснили на гарячій лінії ДФС.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: