Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як отримати високу пенсію після реформи

Як отримати високу пенсію після реформи
За даними Міністерства соціальної політики, реальний прожитковий мінімум пенсіонера – 2500 гривень. Це та сума, якої достатньо для придбання мінімального “кошика” товарів і послуг.

Всі, хто отримують менше, фактично живуть за межею бідності. Щоб після реформи отримати пенсію в 2500 гривень з 35 роками стажу потрібно отримувати зарплату в 1,9 разів вищу за середню.

На даний момент це понад 12 тисяч гривень. Однак, якщо пропрацювати 38 років, то пенсію в 2500 гривень можна одержати і з зарплатою в 11 тисяч.

Експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова впевнена: високий розмір пенсії лише солідарна система забезпечити не може.

Фактично, щоб не бідувати в старості, потрібно або відкривати рахунок в приватному пенсійному фонді, або збирати гроші самому, або ж чекати, поки запуститься обов’язковий державний накопичувальний фонд.

Накопичувальні пенсії планували запустити ще кілька років тому, проте, як кажуть у Міністерстві соціальної політики, зробити це можна буде тільки після того, як дефіцит солідарної системи буде ліквідовано. Зараз після того, як ПФ зібрав усі податки і заплатив всі пенсії, за підсумками року виходить “діра” в 141 мільярд. Ці гроші доводиться компенсувати з державної скарбниці.

Джерело



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: