Вхiд на сайт
Авторизацiя

Порошенко пообіцяв збільшення пенсій вже восени

Порошенко пообіцяв збільшення пенсій вже восениПрезидент України Петро Порошенко наголосив на важливості продовження проведення реформ в Україні – глава держави висловив переконання, що комплекс реформ, який був започаткований, – децентралізація, дерегулювання, судова, медична й освітня реформи – буде завершено.

“Вчора в першому читанні була проголосована пенсійна реформа. І я сподіваюся, що вже восени ми вийдемо на позицію осучаснення пенсій”, – сказав Порошенко.

“Очікую, що вже у вересні вона (пенсійна реформа – Ред.) буде прийнята, враховуючи всі побажання Верховної Ради. І восени українські пенсіонери отримають підвищення пенсій”, – підкреслив президент і зазначив, що уряд і Верховна Рада повністю врахували його пропозиції у відповідному проекті.

“Це справедливе і чесне ставлення до українського громадянина”, – підкреслив глава держави.

Порошенко нагадав, що відбулося підвищення рівня мінімальної заробітної плати та зниження єдиного соціального внеску. За його словами, зниження розміру ЄСВ також призвело до підвищення рівня соціального забезпечення.

Як відомо, урядовий проект пенсійної реформи не передбачає прямого підвищення пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу: для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років стажу. При стажі 15 – 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, менше 15 років – в 65 років. Люди, у яких немає страхового стажу, можуть претендувати на соцдопомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги буде визначатися виходячи з рівня доходів сім’ї пенсіонера.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: