Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені розповіли, наскільки часто потрібно міняти постільну білизну

Вчені розповіли, наскільки часто потрібно міняти постільну білизну
Нарешті вчені з'ясували, як часто треба міняти постільну білизну. Якщо не робити цього раз на тиждень, у вашому ліжку заб'є ключем "мікрожиття", яка може погано відбитися на вашому здоров'ї.

Ми проводимо в ліжку більше третини життя, і це місце може дуже швидко перетворитися в "ботанічний сад", повний бактерій і грибків, зазначив в інтерв'ю Business Insider мікробіолог з Нью-Йоркського університету Філіп Тьєрно.

Людський організм за рік виробляє майже сто літрів поту. Тепле і вологе навколишнє середовище, яке створюється в ліжку, ідеальне для розмноження культури грибів. Недавнє дослідження показало, що в пір'яних і синтетичних подушках може процвітати до 16 різновидів грибків.

Крім нашого рідного "мікро-життя" – грибків і бактерій, джерелом яких є наш власний піт, слина, мокротиння, відмерлі клітини шкіри, виділення – ми ділимо ліжко з чужорідними мікробами, що відбуваються з шерсті домашніх тварин, пилку рослин, пилу, залишків і фекалій пилових кліщів і так далі.

Всі ці біологічні відкладення накопичуються за тиждень. Якщо не поміняти постільну білизну, у вас можете початися алергічний нежить і кашель, так як ви фактично дихайте усіма тими мікробами, які живуть у вашому ліжку.

Навіть якщо у вас немає алергії як такої, організм почне реагувати на що надходять у дихальні шляхи чужорідні агенти, зазначив Тьєрно. Якщо ж ви вже страждаєте від алергії або астми, ваш стан тільки погіршиться.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: