Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Китаї побудують найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію

У Китаї побудують найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію
Французька компанія Ciel & Terre побудує в китайській провінції Аньхой плавучу сонячну електростанцію потужністю 70 мегават. Складена з 194 000 фотоелектричних модулів «ферма» стане найбільшим плавучим майданчиком по виробленню сонячної енергії в світі.

Замовником нової електростанції виступив державний енергетичний конгломерат CECEP, який займається розвитком відновлюваних джерел електроенергії в Китаї. Будувати нову станцію в провінції Аньхой буде французька компанія Ciel & Terre, яка спеціалізується на установці плавучих сонячних електростанцій.

«Ферма» потужністю 70 мегават стане найбільшою в світі. На даний момент рекордсменом вважається плавуча сонячна електростанція потужністю 40 мегават, також розташована в провінції Аньхой.

Як пише PV Magazine, нова сонячна станція від Ciel & Terre буде складатися з 13 плавучих сонячних колекторів, на яких сумарно розташується 194 000 модулів. Французька компанія буде використовувати власну запатентовану технологію Hydrelio, розроблену спеціально для великих сонячних електростанцій. Платформи для панелей зроблять в Китаї – це дозволить скоротити витрати на логістику, зменшити кількість викидів CO2 і забезпечити нові робочі місця.

Як і попередній рекордсмен, електростанція на 70 МВт буде побудована на території затопленого вугільного кар’єру. Будівництво завершиться в четвертому кварталі 2017 року.

За прогнозами консалтингової фірми Grand View Research, глобальний ринок плавучих сонячних панелей виросте з $ 13,8 млн в 2015 році до $ 2,7 млрд в 2025. У найближчі 3 роки щорічне зростання виручки складе 50%. Найбільш активно ринок буде рости в Японії, Великобританії, Китаї та Бразилії. КНР вже давно завоювала позицію лідера на світовому ринку сонячної енергетики. Країна займає перше місце в світі за сумарною потужністю сонячних станцій та інвестицій в чисту енергетику.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: