Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що буде з курсом долара в Україні в другому півріччі

Що буде з курсом долара в Україні в другому півріччіУкраїну чекає як мінімум трирічні падіння гривні. У резолюції бюджету до 2020 року Кабмін прогнозує середньорічний курс долара за підсумками цього року – 27,8 гривні. У 2018-му долар можна буде купити за 27 гривень, в 2019-му – вже за 30,5 гривні. Таким чином, національна валюта впаде до позначки в 31 гривня за долар в 2020 році.

Для досягнення прогнозного рівня, передбаченого Мінфіном, – 29,3 гривні в середньому по року, національна валюта повинна в другому півріччі знецінитися як мінімум до 32 гривень за долар, пояснює аналітик Наталія Мільчакова. Однак такий прогноз можна назвати песимістичним. Наприклад, в Центрі Разумкова прогнозують курс в районі 27 гривень у другому півріччі, а в Concorde Capital припускають, що в кінці цього року долар буде коштувати 28,5 гривні. Сама ж Наталія Мільчакова передбачає, що вже восени курс долара буде коливатися в межах 26-28 гривень.

“Ризиком може стати, наприклад, відмова Міжнародного валютного фонду або інших міжнародних фінансових організацій надавати кредити Україні. Іншим ризиком може стати падіння світових цін на зерно, метали й інші експортні товари України, а також падіння світової ціни на нафту, що може негативно вплинути на попит зарубіжних імпортерів на українські товари. Проте яким буде курс восени – реально може знати тільки Нацбанк України, бо гривня дорожчає і дешевшає в основному завдяки політиці, яку Нацбанк проводить на валютно ом ринку”, – розповідає Наталія Мільчакова.
“Ризиком може стати, наприклад, відмова Міжнародного валютного фонду або інших міжнародних фінансових організацій надавати кредити Україні”, – розповідає Наталія Мільчакова.

У порівнянні з валютами багатьох інших країн, що розвиваються, вважає експерт, гривня малоліквідна і мало цікавить валютних спекулянтів.

Зазначимо, що від вартості американської валюти залежить рівень інфляції в Україні. За оцінками експертів, четверта частина споживчого кошика українця – імпортні товари, в тому числі і енергетичні ресурси. Від курсу долара залежать вартість газу, бензину. При цьому ціни на бензин закладають в витрати на транспортування товарів.

Крім того, в Україні до долара “прив’язані” ціни на техніку, квартири на вторинному ринку, автомобілі тощо.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: