Вхiд на сайт
Авторизацiя

Малина: 5 фактів про користь смачної ягоди

Всім відома ароматна смачна солодка ягода малина - справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних для людського організму. Причому користю славляться не тільки плоди цього невибагливого куща, а й листя, гілки, коріння і квіти, які активно використовуються в народній медицині.
Малина: 5 фактів про користь смачної ягоди

1. По-перше, малина не шкодить нашій фігурі: 41 калорія на 100 грам. Містить корисний цукор: фруктозу і глюкозу, які необхідні людині для живлення мозку і серцево-судинної системи.

2. Серед інших органічних кислот, якими багата малина, слід зазначити саліцилову кислоту, яка має жарознижуючі властивості. Також завдяки іншим корисним інгредієнтам ягоди (вітамінам А, групи B, С, РР, бета-ситостерин) показана при проблемах з шлунком, хворобах нирок, гіпертонії, недокрів'ї.

3. Високий вміст фолієвої кислоти робить ягоду воістину жіночою, адже вона допомагає жінці завагітніти і виносити здорового малюка. Також корисні і листя малини, які містять речовини, що сприяють стимуляції роботи мускулатури кишечника і матки.

4. За допомогою вітамінів Е, РР, А і В2 малина допоможе підтримати тонус шкіри, омолодить, освіжить і вирівняє колір обличчя, а також захистить від появи зморшок. Маски з цієї ягоди зволожують і живлять шкіру, одночасно освіжаючи її.

5. Найкорисніша заготовка - малина, перетерта з цукром. Щоб продовжити її термін зберігання, цукру необхідно додавати більше, ніж ягід на 200-300 г і зберігати в холодильнику.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: