Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін погодив умови запровадження 4G в Україні

Кабмін погодив умови запровадження 4G в Україні
Тендер на видачу ліцензій проведуть відкрито, запевняють в уряді

На засіданні Кабінету Міністрів 3 липня схвалили умови запровадження 4G зв’язку в Україні. Там же погодили рішення про продаж частот, передає "5 канал".

Як стало відомо, початково вартість ліцензій оцінюють у 6 млрд 300 мільйонів гривень. А тендер на видачу ліцензій проведуть відкрито.

"Безпосередньо бюджет від продажу ліцензій повинен отримати значні суми. Початкова вартість ліцензій, яку ми пропонуємо затвердити уряду, становитиме в цілому 6,3 млрд грн", - відзначив голова Нацкомісії з питань регулювання зв'язку Олександр Животовський.

"Продаж ліцензій повинна здійснюватися за обгрунтованою ціною. І єдиний спосіб обґрунтувати ціну – провести продаж через відкритий тендер. Такий продаж повинен стимулювати подальші інвестиції в Україну, а оператори, які будуть купувати ліцензії на 4G, повинні надалі вкладати в розвиток інфраструктури", - додав він.

Крім того, в уряді зібрались перевірити скарги на якість існуючого 3G. "Ми реагуємо на звернення громадян і проводимо контроль якості. Це відбувається", - запевняє Животовський.

А от міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив: "Я як громадянин кажу вам, що 3G не працює нормально ні в Києві, ні в Харкові, ні в Дніпрі. Це означає, що компанії, які надають ці послуги, наживаються".

А прем'єр запропонував провести дослідження якості 3G-зв'язку в Україні. "Давайте ми звернемося до комісії, аби провести дослідження параметрів 3G-мережі і оприлюднити ці данні. Я користуюсь 3G, і я задоволений", - заявив Володимир Гройсман.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: