Вхiд на сайт
Авторизацiя

Депутати хочуть розширити повноваження поліцейських

Депутати хочуть розширити повноваження поліцейських
22 червня 2017 року у Верховній Раді був зареєстрований проект закону №6626 “Про внесення змін до Закону України “Про Національну поліцію” щодо окремих повноважень поліції”.

Відповідна інформація розміщена на сайті ВР.

Проектом закону передбачається розширення повноважень поліції в сфері дорожнього патрулювання, тимчасового затримання та обліку транспорту.

У тексті законопроекту йдеться про розширення повноважень поліції, які їй необхідні для якісного виконання правоохоронних функцій.

Як говориться в пояснювальній записці, оскільки пункт 10 частини 1 ст. 23 Закону України “Про Національну поліцію” встановлює умовно вичерпний перелік місць для забезпечення громадської безпеки та порядку – вулиці, площі, парки, сквери, стадіони, вокзали, аеропорти, морські та річкові порти, інші публічні місця, – то пропонується доповнити цей перелік місцями, які не вважаються публічними, але в яких поліція фактично забезпечує публічну безпеку і порядок за допомогою автомобільного патрулювання (один із заходів забезпечення громадської безпеки), зокрема, це автомагістралі і вулично-дорожня мережа.

Наступною проблемою, на вирішення якої спрямовано проект закону, є первинне упорядкування обліку автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні. Законопроектом №6626 пропонується доповнити ч. 1 ст. 26 Закону України “Про Національну поліцію” п. 141 і ч. 3, що дозволить поліції формувати власні бази даних (банки) даними транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які тимчасово перебувають на території України, використовуючи як наявну інформацію, так і отриману від Державної фіскальної служби.

Автори закону впевнені, що прийняття документа стане першим кроком до формування правової визначеності в питанні держконтролю тривалого перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні, які масово використовують українські громадяни.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: