Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді мешканці 16-поверхівки на проспекті Свободи можуть залишитись без водопостачання

В Ужгороді мешканці 16-поверхівки на проспекті Свободи можуть залишитись без водопостачання
Питання водопостачання мешканців 16-поверхівки на проспекті Свободи вирішують комунальне підприємство "Водоканал м.Ужгорода" та департамент міського господарства Ужгородської міської ради. Як поінформував директор водоканалу Станіслав Карташов, для забезпечення нормального водопостачання мешканців 16-поверхівки на проспекті Свободи в Ужгороді необхідно встановити сучасне насосне обладнання.

Підвищуюча насосна станція, яка розташована у приміщенні бойлерної на площі Б.Хмельницького і забезпечує водою 16-поверхівку, експлуатується вже понад 30 років, насосне обладнання технічно і морально застаріле, у будь-який момент може вийти з ладу. Приміщення, в якому знаходиться обладнання, не належить водоканалу, перебуває в оренді з 2015 року, там наразі спортзал. Нещодавно орендарі звернулися до керівництва водоканалу звільнити його через запланований там ремонт, повідомляє прес-служба міськради.

Керівництво водоканалу ще у 2016 році внесло до Програми розвитку і модернізації комунального підприємства заміну обладнання на сучасне, енергоефективне для забезпечення безаварійного подання води у 16-поверхівку. Однак через відсутність фінансування, проект торік не був реалізований. Кошти з міського бюджету виділено у 2 кварталі 2017 року. Загальна вартість проекту - орієнтовно 320 тисяч гривень. Сучасну насосну станцію вже придбано і планується встановити силами підприємства, без залучення підрядних організацій. Як працює аналогічне обладнання, представникам ОСББ продемонстрували працівники водоканалу, організувавши виїзд на два об'єкти в місті: шум та вібрацію від роботи нового обладнання можна порівняти із вібрацією від хатньої пральної машини.

У вівторок, 27 червня, о 10-ій годині на засіданні комісії, яку організував після звернення представників ОСББ "Газда-2015" директор департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр, за участю представників департаменту міського господарства Ужгородської міської ради та КП "Водоканал м.Ужгорода" представникам ОСББ запропонували два варіанти вирішення питання, щоб не допустити ситуацію, коли мешканці 16-поверхівки залишаться без води.

Перший - розміщення обладнання у підвальних приміщеннях багатоповерхівки на проспекті Свободи, другий - збудувати окреме приміщення біля 16-поверхівки із одночасною заміною водопровідного вводу до цього будинку. Звести таке допоміжне приміщення брався водоканал.

Однак голова та члени ОСББ виступили проти. Чіткої відповіді, як вони бачать вирішення питання, не надали, стверджує директор водоканалу. На сьогодні склалася ситуація, коли частина мешканців багатоповерхівки може залишитися без води, оскільки відсутність підвищуючої насосної станції дозволить підняти воду лише до рівня 5-ого поверху. Керівництво водоканалу та представники міської влади запропонували, як вирішити проблему, зараз рішення - за керівництвом ОСББ та мешканцями.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: