Вхiд на сайт
Авторизацiя

П’ять видів зелені, які треба додати у свій раціон

Зелень надзвичайно корисна – хлорофіл, який забарвлює трави у насичений зелений колір, насичує наш організм киснем, покращує метаболізм і зміцнює імунітет.
П’ять видів зелені, які треба додати у свій раціон

Петрушка

Лише 100 г петрушки дорівнює майже двом добовим нормам вітаміну С. Петрушка багата вітамінами В1, В2, фолієвою кислотою, а також солями калію, магнію, заліза.

Проте ці трави протипоказані людям, які страждають на сечокам'яну хворобу.

Кріп

Крім містить калій, фосфор, залізо, солі кальцію, фолієву кислоту, бета-каротин і дуже багато вітамінів, як С, РР, Р, В1, В2. Кріп очищає організму від токсинів, а також сприяє поліпшенню зору і допомагає в боротьбі з анемією.

Шпинат

Шпинат – джерело провітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів С, Р, РР, D2. Ця зелень багата мінеральними солями, зокрема, сполуками заліза. Шпинат – лідер за вмістом йоду, який дарує бадьорість та зберігає молодість.

М'ята

М'ята має заспокійливу, жовчогінну, знеболюючу, антисептичну та судинорозширювальну дію. З цієї рослини роблять заспокійливі чаї, які також допомагають при кашлі і печії.

Базилік

Базилік чудово захищає організм від багатьох видів бактеріальних, вірусних та грибкових інфекцій.

Проте його не рекомендують вживати при цукровому діабеті і загостренні серцево-судинних захворювань, при порушенні швидкості згортання крові, тромбозах і тромбофлебітах.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: